אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

מנגולד ממולא באורז וסלק של דייזי

מתכון ממולאים בהשראת הקובה סלק רק עם מעטפת מנגולד ומילוי אורז אדמוני

מיכל מוזס | על השולחן | פורסם 30/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 חבילות מנגולד

1/4 כוס שמן קנולה או חמניות

למלית

3-2 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ דק

1 כוס אורז ארוך

2 סלקים טריים או מבושלים מגוררים דק

1 גזר גדול מגורר דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

קורט כורכום

1/2 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

1/4 כפית סוכר

פילטים קצוצים מלימון אחד

לבישול

3-2 כפות שמן

כ-2 כוסות ציר עוף או מים

מיץ מ-1/2 לימון

כ-2 כפיות סוכר

מלח

אופן ההכנה:

1 חולטים עלי מנגולד שניות אחדות במי מלח רותחים. מסננים ומניחים על מגבת.

2 מכינים את המלית: מטגנים בצל בסיר עם שמן רק עד הזהבה ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.

3 ממלאים את העלים: מניחים את עלי המנגולד החלוטים על משטח עבודה. מסירים בעזרת סכין את הפטוטרת הלבנה וחובטים קלות בעורק, כדי לשטח אותו. מניחים בתחתית העלה כף מלית ומגלגלים תוך קיפול השוליים כמו בהכנת אגרול או עלי גפן ממולאים.

4 מבשלים: מכסים תחתית של סיר בינוני בשמן. מניחים את העלים הממולאים בשכבה אחידה ויוצקים ציר (או מים) עד לכיסוי הממולאים עד חצי גובהם. מוסיפים מיץ לימון, סוכר (לפי הטעם) ומלח ומנענעים מעט, כדי לפזר את הטעמים.

5 מביאים לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות. מגישים חם או פושר.

>> כל המתכונים לראש השנה