צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
חלה מתוקה לראש השנה
חלה מדהימה עם דבש וחמוציות, שמכינים בראש השנה רק כדי שיהיה משהו לצפות לו
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 23/09/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק:
כוס וחצי מים
חצי כוס דבש
1 ק"ג קמח
כף וחצי שמרים יבשים
100 מ"ל שמן
3 ביצים
רבע כוס סוכר
2 כפיות מלח
1 כוס דחוסה של חמוציות מיובשות
להברשה וקישוט:
1 ביצה
שומשום, פרג, או כל מה שאתם אוהבים על החלה
אופן ההכנה:
1 הבצק: מחממים את המים עם הדבש בסיר קטן, עד שהדבש נמס. מצננים עד לטמפרטורת החדר.
2 מעבירים את כל חומרי הבצק לקערה, ולשים במיקסר עם וו לישה 10 דקות.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
4 לוקחים חישוק של תבנית קפיץ 28 ס"מ או רינג באותה מידה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 יוצרים מהבצק 16-18 כדורים בגודל שווה, ומסדרים בתוך הרינג. מניחים לתפוח עוד חצי שעה.
6 מברישים את החלה בביצה הטרופה, ומפזרים את השומשום או הפרג.
7 אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!