צילום׃ אור גץ, iStock
לפתן של סבתא
מנה אחרונה קלילה ומתוקה, מעולה לארוחת החג
זמי שרייבר | מסעדת סנדר
| פורסם 06/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
100 גרם תפוחים יבשים
100 גרם שזיפים יבשים
100 גרם צימוקים
100 גרם מישמש (ניתן להוסיף כל סוג של פירות יבשים)
1 וחצי ליטר מים
חצי כוס סוכר
חצי שקית ג'לי בטעם דובדבנים
מיץ מלימון טרי
אופן ההכנה:
1 מבשלים את כל המרכיבים בסיר על אש נמוכה למשך 40 דקות ומערבבים מפעם לפעם.
2 מצננים ומעבירים למקרר עד להגשה.