אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פוקצ'ה עם פלפלים חריפים וטונה

בטח כבר הכנתם פוקצ'ה אחת או שתיים בחייכם, אבל הנה טוויסט טעים שיקפיץ אותה לגבהים חדשים - פלפלים חריפים בשני צבעים, טונה לימונית, בצל, תימין וגבינת פרמזן. אתם חייבים לנסות את זה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 22/06/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

500 גרם קמח לפוקצ'ה (או קמח לבן)

כף וחצי שמרים יבשים

2 כפיות סוכר

כפית מלח

כוס מים

1/3 כוס שמן זית

לתוספות

בצל סגול, חתוך לעיגולים או רצועות

פלפל חריף ירוק ואדום, חתוך לעיגולים

3-4 ענפי תימין

קופסת טונה לימון

שמן זית נוסף לזילוף

100 גרם גבינת פרמזן פרוסה דק

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, סוכר ומלח.

2 במהירות בינונית מוסיפים את המים ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את שמן הזית  ומערבלים 10 דקות נוספות - עד שהבצק אחיד וחלק.

3 מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים למשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4 חוצים את הבצק ל-2 ויוצרים צורה אובלית או עיגולים. מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.

5. מפזרים מעל את הבצל, הפלפלים החריפים (בעדינות למי שלא אוכל חריף), התימין והטונה, ומזלפים מעל שמן זית.

6 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שמזהיב.

7 מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן. 

ספרו לנו מה מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס

>> בפעם הקודמת הכנו פסטת בריאות עם טונה וירקות
>> קפה קר ב-5 דרכים טעימות