פוקצ'ה עם פלפלים חריפים וטונה
בטח כבר הכנתם פוקצ'ה אחת או שתיים בחייכם, אבל הנה טוויסט טעים שיקפיץ אותה לגבהים חדשים - פלפלים חריפים בשני צבעים, טונה לימונית, בצל, תימין וגבינת פרמזן. אתם חייבים לנסות את זה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק
500 גרם קמח לפוקצ'ה (או קמח לבן)
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
כפית מלח
כוס מים
1/3 כוס שמן זית
לתוספות
בצל סגול, חתוך לעיגולים או רצועות
פלפל חריף ירוק ואדום, חתוך לעיגולים
3-4 ענפי תימין
קופסת טונה לימון
שמן זית נוסף לזילוף
100 גרם גבינת פרמזן פרוסה דק
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, סוכר ומלח.
2 במהירות בינונית מוסיפים את המים ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את שמן הזית ומערבלים 10 דקות נוספות - עד שהבצק אחיד וחלק.
3 מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים למשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4 חוצים את הבצק ל-2 ויוצרים צורה אובלית או עיגולים. מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.
5. מפזרים מעל את הבצל, הפלפלים החריפים (בעדינות למי שלא אוכל חריף), התימין והטונה, ומזלפים מעל שמן זית.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שמזהיב.
7 מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן.
ספרו לנו מה מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס