צילום׃ אסתי רותם, ifeel
קרם אפטר אייט
מעולה לאירוח ולחסרי ניסיון קודם: מעדן פשוט של שוקולד מריר, נענע וקרם שמנת, שמזכיר את החטיף האהוב
אסתי רותם | דרך האוכל
| פורסם 24/05/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
1/2 צרור נענע
¾1 מכל (400 מ"ל) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר, קצוץ
2 כפות (40 גרם) סוכר
עלי נענע קטנים ויפים לקישוט
אופן ההכנה:
1 מועכים ומקמטים מעט את גבעולי ועלי הנענע. מרתיחים בסיר קטן 300 מ"ל שמנת מתוקה עם הנענע. מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.
2 מסננים את השמנת שהתקררה. מודדים כמות של 250 מ"ל שמנת ומחממים אותה שוב. את הכמות הנותרת מצרפים לשמנת שנותרה בצד.
3 כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה שופכים אותה על השוקולד הקצוץ, מחכים 3-2 דקות ומערבבים היטב מהמרכז כלפי חוץ, עד שמתקבלת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה.
4 יוצקים את התערובת לכוסות עד שליש מגובהן. מניחים לקירור מוחלט.
5 מקציפים את השמנת שנותרה עם הסוכר עד קבלת קצפת רכה. מניחים מעט קצפת על קרם השוקולד בכל כוסית. מקשטים בעלי הנענע.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!