אוכל
צילום׃ אסתי רותם, ifeel

קרם אפטר אייט

מעולה לאירוח ולחסרי ניסיון קודם: מעדן פשוט של שוקולד מריר, נענע וקרם שמנת, שמזכיר את החטיף האהוב

אסתי רותם | דרך האוכל | פורסם 24/05/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1/2 צרור נענע

¾1 מכל (400 מ"ל) שמנת מתוקה

120 גרם שוקולד מריר, קצוץ

2 כפות (40 גרם) סוכר

עלי נענע קטנים ויפים לקישוט

אופן ההכנה:

1 מועכים ומקמטים מעט את גבעולי ועלי הנענע. מרתיחים בסיר קטן 300 מ"ל שמנת מתוקה עם הנענע. מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.

2 מסננים את השמנת שהתקררה. מודדים כמות של 250 מ"ל שמנת ומחממים אותה שוב. את הכמות הנותרת מצרפים לשמנת שנותרה בצד.

3 כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה שופכים אותה על השוקולד הקצוץ, מחכים 3-2 דקות ומערבבים היטב מהמרכז כלפי חוץ, עד שמתקבלת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה.

4 יוצקים את התערובת לכוסות עד שליש מגובהן. מניחים לקירור מוחלט.

5 מקציפים את השמנת שנותרה עם הסוכר עד קבלת קצפת רכה. מניחים מעט קצפת על קרם השוקולד בכל כוסית. מקשטים בעלי הנענע.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה