אוכל
צילום׃ robynmac, Istock

רקוט קרומפלי

מאפה הונגרי פשוט וטעים מאין כמוהו: תפוחי אדמה, ביצים קשות, חמאה ושמנת, מה צריך יותר בחיים?

דנה קוזניציקי | מאסטר שף | פורסם 12/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 178 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג תפוחי אדמה

מעט שמן

שליש כוס פירורי לחם

6 ביצים קשות פרוסות

100 גרם חמאה מומסת, מעורבבת עם 2 גביעי שמנת חמוצה

מלח ופלפל שחור

למטבל:

1 שמנת חמוצה

3 גבעולים של בצל ירוק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במי מלח כ-30 דקות, עד שיתרככו אך לא יתפוררו.

2 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי בינוני (כחצי ס"מ).

3 משמנים היטב תבנית אפייה חסינת חום וזורים מעט פירורי לחם על התחתית.

4 מסדרים בתבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, עליה שכבה של ביצים קשות ועליה שכבה של חמאה מומסת עם שמנת חמוצה, מלח ופלפל. חוזרים על הפעולות עד שהשכבות מגיעות למפלס העליון של התבנית (כ-3 עד 4 שכבות).

5 מכסים בנייר כסף ואופים ב-180 מעלות כ-35 דקות.

6 מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים שכבה אחרונה של חמאה ושמנת חמוצה ומעט פירורי לחם, ומחזירים לתנור להזהבה של כ-10 דקות.

7 מכינים מטבל: קוצצים דק את גבעולי הבצל ירוק ומערבבים היטב עם השמנת החמוצה. מגישים הכל ביחד.

הכנתם? ספרו לנו ולדנה איך יצא!