אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

עוף חגיגי עם יין ופירות יבשים

עוף ששוחה בהמון יין, עם פירות יבשים ותוספת של אורז, ומתבשל בבישול ארוך

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 20/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 בצלים סגולים פרוסים לאורך

כף סוכר חום

עוף שלם מפורק או כרעיים וחזה לפי הטעם, נקי ויבש

חצי כוס חמוציות

חצי כוס שזיפים מיובשים

חצי כוס משמשים מיובשים

בקבוק יין אדום איכותי

כוס מיץ תפוזים

מלח

פלפל

קורט אגוז מוסקט

קורט קינמון

כוס וחצי אורז

אופן ההכנה:

1 מחממים סוטאז' (מחבת רחבה ועמוקה) או סיר גדול ונמוך יחסית, מפזרים את הסוכר ומניחים לו להתקרמל – זהירות לא לשרוף. מכניסים את הבצל ומאדים, עד שהוא משנה צבע ומתרכך.

2 מוציאים את הבצל ועוברים לעוף: מטגנים כל חלק מכל הצדדים עד שמזהיב ומתרכך קלות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד. מחזירים את הבצל לתחתית הסיר ומעליו מניחים את חתיכות העוף. מפזרים חמוציות, שזיפים מיובשים, ומשמשים, מתבלים ויוצקים מעל יין אדום ומיץ תפוזים עד שהכל מכוסה. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומכסים. נותנים לעוף להתבשל שעתיים.

3 לאחר שעתיים, מפזרים מעל את האורז, מוסיפים כמות מים מספקת (כ-3 כוסות, תלוי בסוג האורז) ומניחים לו להתבשל עם העוף עוד כחצי שעה, עד שהוא מתרכך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!