מרק אפונה ובצקניות
מרק חורפי משגע עם בצקניות ביתיות טריות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
למרק
1 כוס קוביות גזר
1 כוס בצל קצוץ
1 כוס סלארי קצוץ
2 שיני שום כתושות
ליטר וחצי מים
1 כוס ציר עוף
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/3 כוס שמן
כוס וחצי אפונה קפואה
לבצקניות
3 כוסות קמח לבן מנופה
שמן
3 ביצים
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 2 ליטר מים רותחים בסיר גדול + כף מלח
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים ליטר וחצי מים ומחכים לרתיחה.
2 מתבלים את המרק בציר העוף, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות.
3 מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות.
להכנת הבצקניות:
1 בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח.
2 מכינים את הבצק לבצקניות: מערבבים ביחד קמח, שמן, ביצים, מים, מלח ופלפל. מערבבים קלות עד לקבלת בצק רך.
3 יוצרים מעין כופתאות בעזרת שתי כפיות, ומבשלים במים הרותחים כ-4-5 דקות.
4 בעזרת כף מחוררת, שולים את הבצקניות מהמים לתוך כלי סינון ומטפטפים עליהן מעט שמן זית למניעת הידבקות.