אוכל

מרק אפונה ובצקניות

מרק חורפי משגע עם בצקניות ביתיות טריות

שי סרמני | mako אוכל | פורסם 31/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

למרק

1 כוס קוביות גזר

1 כוס בצל קצוץ

1 כוס סלארי קצוץ

2 שיני שום כתושות

ליטר וחצי מים

1 כוס ציר עוף

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/3 כוס שמן

כוס וחצי אפונה קפואה

לבצקניות

3 כוסות קמח לבן מנופה

שמן

3 ביצים

1/2 כוס מים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 2 ליטר מים רותחים בסיר גדול + כף מלח

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים ליטר וחצי מים ומחכים לרתיחה.

2 מתבלים את המרק בציר העוף, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות.

3 מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות.

להכנת הבצקניות:

1 בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח.

2 מכינים את הבצק לבצקניות: מערבבים ביחד קמח, שמן, ביצים, מים, מלח ופלפל. מערבבים קלות עד לקבלת בצק רך.

3 יוצרים מעין כופתאות בעזרת שתי כפיות, ומבשלים במים הרותחים כ-4-5 דקות.

4 בעזרת כף מחוררת, שולים את הבצקניות מהמים לתוך כלי סינון ומטפטפים עליהן מעט שמן זית למניעת הידבקות.

לכל המתכונים של השבוע מהתכנית אוכל טוב