צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
מאפי תפוחים אישיים
פלאים אפויים, קטנים, פריכים ומלאי כל טוב. אין על מאפה תפוחי עץ עם מעט מייפל
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 03/09/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
50 גרם חמאה או מחמאה, רכה
חצי כוס חלב או ריץ'
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם צימוקים (רק למי שאוהב)
כוס ורבע קמח לבן
10 גרם אבקת אפייה
3-4 כפות סירופ מייפל
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עד לקבלת עננים לבנים ועמידים.
2 בקערה נפרדת מקציפים את הסוכר, החמאה והחלמונים עד לקבלת התערובת אחידה.
3 מוסיפים לחלמונים את החלב ומערבבים. מוסיפים את התפוחים, הצימוקים, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים קלות.
4 מקפלים את התערובת לתוך קצף החלבונים, ויוצקים ל-10-12 כלי חרס או מנז'טים גבוהים.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 30-35 דקות, עד שסכין שננעץ בעוגות יוצא יבש עם מעט פירורים.
6 מרטיבים כל מאפה במעט מייפל ומניחים לצינון.
7 לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!