אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפי תפוחים אישיים

פלאים אפויים, קטנים, פריכים ומלאי כל טוב. אין על מאפה תפוחי עץ עם מעט מייפל

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 03/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים

כוס וחצי סוכר

50 גרם חמאה או מחמאה, רכה

חצי כוס חלב או ריץ'

3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות

100 גרם צימוקים (רק למי שאוהב)

כוס ורבע קמח לבן

10 גרם אבקת אפייה

3-4 כפות סירופ מייפל

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עד לקבלת עננים לבנים ועמידים.

2 בקערה נפרדת מקציפים את הסוכר, החמאה והחלמונים עד לקבלת התערובת אחידה.

3 מוסיפים לחלמונים את החלב ומערבבים. מוסיפים את התפוחים, הצימוקים, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים קלות.

4 מקפלים את התערובת לתוך קצף החלבונים, ויוצקים ל-10-12 כלי חרס או מנז'טים גבוהים.

5 אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 30-35 דקות, עד שסכין שננעץ בעוגות יוצא יבש עם מעט פירורים.

6 מרטיבים כל מאפה במעט מייפל ומניחים לצינון.

7 לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!