אוכל
צילום׃ יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים

סלט סלק צלוי עם אגוזים מקורמלים

סלט סלק צלוי עם אגוזים בקרמל מהספר של איילת הירשמן, "טעים וטוב": מצוין בשביל לעשות רושם ולצאת משקיענים בראש השנה, אבל גם בשביל להשקיע בעצמכם ולזלול לבד. תכינו פעם אחת ותראו איך אתם מתמכרים

איילת הירשמן | טעים וטוב, ידיעות ספרים | פורסם 11/09/19 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.4 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 סלקים בינוניים, קלופים, ללא הקצוות

1 כפית דבש

2 כפיות שמן זית + שמן זית נוסף לסיום

חצי כפית מלח

פלפל שחור גרוס

40 גרם סוכר חום

100 גרם אגוזי מלך או אגוזי פקאן, קלופים וחצויים

להגשה:

1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט

עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2 מכינים את הסלקים: עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום בצורה מהודקת. מניחים על תבנית ואופים שעה וחצי עד שהסלקים רכים (בודקים אחד בנעיצת סכין לתוכו, הסכין חודרת בקלות רבה והוא רך לגמרי).

3 מוציאים את הסלק מהתנור, מנמיכים את טמפרטורת התנור לנמוכה (140 מעלות).

>> מתכונים לראש השנה

4 חוצים את הסלקים וחותכים אותם לפרוסות של 2 ס"מ. שמים בקערה ומוסיפים את הדבש, כפית משמן הזית, מלח ופלפל שחור מערבבים.

5 האגוזים בקרמל: שמים את האגוזים בתבנית צלייה ואופים 15 דקות (בחום הנמוך אליו הונמך התנור). מניחים נייר אפייה על משטח עבודה נוח. מחממים את הסוכר במחבת בלי לערבב, עד שהוא נמס ומתחיל להתקבל קרמל. מוסיפים את האגוזים, מערבבים בעדינות ושופכים הכל מיד על נייר האפייה. מניחים לצינון. קוצצים בסכין חדה ומניחים בצד.

6 מערבבים בקערית את היוגורט עם שאר שמן הזית ומניחים בצד. מניחים את הסלקים בצלחת הגשה. יוצקים את היוגורט ומפזרים את האגוזים בקרמל. מפזרים מלמעלה את הכוסברה ומגישים.