אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

הבראוניז של קתרין הפבורן

האם אגדת הקולנוע היפהייפיה היא אכן ההוגה של המתכון הזה לחומיות מושלמות? אין לדעת. אבל מה זה משנה? העיקר שהוא קיים, ושהוא פה איתנו היום

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 27/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 270 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש לא מעט עוגות ומאפים שמאחוריהם עומדות אגדות אורבניות של דמויות נשיות מעולם הזוהר והקולנוע. כך, למשל, עוגת הטארט טרופזיאן הצרפתית נקשרת בשמה של בריג'יט בארדו האגדית, ועוגיות שרה ברנאר קרויות על שמה של השחקנית הצרפתייה.

 

הבראוניס הבאים מיוחסים לקתרין הפבורן, והאגדה מספרת שהשחקנית נהגה להגיש אותן לאורחים בביתה. הבעיה היא, שקיימות מספר גרסאות שונות של מתכונים לבראוניז הנושאים בדיוק את אותו השם ואת אותו הסיפור - כך או כך, במקרה הזה מדובר במתכון מנצח לבראוניז נהדרים עם כמות קטנה של קמח, במתיקות מדויקת ובמרקם מושלם.

מרכיבים (16 מנות):

לתבנית מרובעת 24X24 ס"מ (16 קוביות):

100 גרם חמאה

1/4 כוס (35 גרם) קקאו

2 כפיות אבקת קפה נמס

2 ביצים בטמפרטורת החדר

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית תמצית/מחית וניל

1/2 כוס (70 גרם) קמח

קורט מלח

1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס (אפשר להמיר בפקאן/שקדים/אגוזי לוז)

120 גרם שוקולד מריר 56% קצוץ גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. בסיר קטן ועל גבי להבה נמוכה ממסים את החמאה, וכשהיא נוזלית מוסיפים את אבקת הקקאו ואבקת הקפה הנמס, ומערבבים היטב. מסירים מהאש.

בראוניז שלב ראשון ממסים את החמאה ומוסיפים את הקפה והקקאו (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ממסים חמאה ומוסיפים קקאו ונס קפה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 

2 מצננים כ-5 דקות. מוסיפים לסיר את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב עד להטמעה. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל וטורפים שוב. מוסיפים את הקמח והמלח וטורפים רק עד שהקמח נטמע בבלילה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד הקצוץ וטורפים רק עד לפיזור אחיד.

בראוניז שלב שני מוסיפים את האגוזים והשוקולד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מוסיפים את האגוזים והשוקולד לבלילה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 

3 משמנים היטב את תבנית האפייה ומניחים בתוכה נייר אפייה כך שקצותיו יציצו החוצה. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את פניה. אופים 30 דקות ועד שבחלק העליון נוצרת מעין קליפה דקיקה. הבראוניז עצמם יישארו רכים מאוד.

בראוניז שלב שלישי לפני ואחרי האפייה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
אופים חצי שעה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 

4 מצננים מעט את הבראוניז ומוציאים אותם בזהירות מהתבנית ע"י משיכה של נייר האפייה. מצננים על רשת כשעה.

בראוניז שלב רביעי פורסים לחומיות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פורסים ל-16 חתיכות שוות|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 

5 בעזרת סכין חדה פורסים ל-16 חלקים שווים ומגישים.

 

* הבראוניז נשמרים בכלי אטום עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.

הבראוניז של קתרין הפבורן מוכנות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
נו, קתרין הפבורן או לא קתרין הפבורן?|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו מקלות לחם פריכים