אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

ניוקי ממולאים מוצרלה ברוטב עגבניות

ניוקי תפוחי אדמה אוורירי במילוי מוצרלה טרייה וברוטב עגבניות ריחני

רומי אטינגולד | mako אוכל | פורסם 08/02/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לניוקי:

800 גרם תפוחי אדמה עם קליפה עבה, שנאפו 45 דקות בתנור על מצע מלח גס

250 גרם קמח

ביצה אחת

למילוי:

150 גרם מוצרלה

לרוטב:

שמן זית

שום ו/או בצל, קצוצים (לפי הטעם)

סלסלת עגבניות שרי/עגבניות טריות, חתוכות גס

מלח ופלפל

חופן בזיליקום

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי האדמה החמים בעדינות ובעזרת מזלג. מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה.

2 מוסיפים את הקמח ובשלב זה רק את חלמון הביצה, ומתחילים ללוש. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים גם את החלבון (עדיף לבצע את הפעולה הזאת בשלבים, כי אם תוסיפו את כל הביצה והבצק יהיה דביק מדי, תצטרכו להוסיף עוד ועוד קמח, והניוקי יהפוך לכבד ויאבד את האווריריות הכיפית).

3 כשמגיעים לבצק אחיד, מרדדים אותו לעובי של כ-3 מ"מ וחורצים עיגולים (אני נעזרתי בחותך רביולי, כמובן שאפשר להיעזר גם בכוס קטנה).

4 במרכז כל ניוקו (היחיד של "ניוקי") שמים קובייה קטנה או כדורון של מוצרלה, ומהדקים היטב (אפשר ליצור כדורים או לקפל לחצי ולהדק).

5 מחממים במחבת מעט שמן זית עם שן שום או מעט בצל קצוץ. מוסיפים את העגבניות ומתבלים במעט מלח, פלפל ובזיליקום טרי. מבשלים 4-5 דקות וטוחנים הכל במעבד מזון.

6 בישול הניוקי: מחממים סיר עם הרבה מים ומעט מלח. זורקים את הניוקי למים הרותחים, ולאחר שהם צפים ממתינים עוד דקה-שתיים ומוציאים (ככה מוודאים שגם המוצרלה קיבלה את החום שהיא צריכה).

7 מוסיפים את הרוטב (אני הוספתי גם כמה נגיעות של פסטו), ואם רוצים קצת פרמזן.

* הבלוג של רומי: Romina e La Cucina

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!