אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

צ'ילי קון קרנה

תבשיל בשר עם שעועית אדומה, עגבניות ופלפלים

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 31/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם שעועית אדומה

2 ק"ג כתף בקר (פולייקה)

1.5 ק"ג עגבניות

10 יח' בצל

10 שיני שום

2 יח' פלפל אדום

2 יח' פלפל ירוק

1 כפית אבקת צ'ילי

1 כפית כמון טחון

1 כפית אורגנו

6 כפיות טבסקו

1 ליטר ציר בקר

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית במים למשך מספר שעות.

2 מניחים את השעועית בסיר עם מים קרים, ומביאים לרתיחה. מכסים, מבשלים כ 5 דקות, מסננים וחוזרים על הפעולה פעמיים. מסננים את השעועית ושומרים.

3 מנקים את הבשר ומחלקים לשניים. חלק אחד טוחנים ואת השני חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.

4 מתבלים ומשחימים את הקוביות במעט שמן, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לבשל יחדיו כמספר דקות. מוציאים את הבשר.

5 מקלפים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות. פורסים דק את הבצל וכותשים את השום, מנקים את הפלפלים וחותכים לקוביות קטנות.

6 בסיר בו בושל הבשר מאדים את הבצל ומוסיפים את השום, מוסיפים גם את העגבניות ואת הפלפלים. מתבלים ומבשלים למשך מספר דקות.

7 מניחים בסיר גדול את השעועית האדומה, הבשר והירקות המבושלים, מוסיפים את הציר ואת שאר המרכיבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כשעתיים. מתקנים תיבול.

8 מגישים בליווי טורטיות שמנת חמוצה וגבינת צ'דר מגורדת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה