אוכל
תמונת AVI׃ none

לביבות אורז

על מצע יוגורט ומלפפונים

יסמין מרחב | מאסטר שף | פורסם 25/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס אורז (ריזוטו עדיף או יסמין) מבושל בשתי כוסות מים ומלח.
200 גרם עירבוב גבינות מוצרלה ופרמזן או קשקבל מגוררות
1 ביצה
מלח
קמח
ביצה
פירורי לחם או פנקו לציפוי
שמן קנולה לטיגון

לרוטב

יוגורט עזים או כבשים סמיך
2 מלפפונים שטופים
4 עלי בזיליקום
קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מבשלים אורז ומשאירים אותו בסיר עם מכסה סגור 10 דקות לפחות 2. מערבבים את האורז עם הגבינות וביצה אחת ומוסיפים מלח 3. בידיים רטובות יוצרים לביבות 4. טובלים כל לביבה בקמח, ביצה ופירורי פנקו 5. מטגנים בשמן בגובה כ- 1 ס"מ לפחות, משני הצדדים עד להזהבה קלה ומוציאים לנייר סופג

מכינים את הרוטב: 1. במעבד מזון מרסקים יוגורט עם 2 מלפפונים, עלי בזיליקום ומלח

הגשה: 1. מכסים צלחת ברוטב ועליו שמים את הלביבות או מגישים את הלביבות ולצידן בכלי מתאים את הרוטב.