אוכל
צילום׃ בועז לביא, מסעדת טנדורי

אילייצ'י קיר - פודינג אורז הודי

להתאהב במטבח ההודי עם פודינג אורז בניחוח הל ממסעדת טנדורי

רינה פושקרנה | מסעדת טנדורי | פורסם 28/10/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1/2 כוס אורז בסמטי
2 כפות מרגרינה
4 ראשי הל
1 כף שקדים טחונים
קורט זעפרן (מושרים בכפית חלב חם)
2 ליטר חלב
1/2 כוס סוכר
לקישוט – שקדים טחונים וצימוקים

אופן ההכנה:

1 טוחנים את האורז במעבד מזון ושומרים בצד. 2. לוקחים סיר עמוק, שמים את המרגרינה על אש נמוכה. 3. מוסיפים את השקדים, את האורז וההל ומערבבים מספר שניות. 4. מוסיפים את החלב, שומרים על אש נמוכה וממשיכים לערבב כדי למנוע יצירת גושים. ממשיכים להרתיח במשך 10 דקות, מוסיפים את הסוכר והזעפרן ומבשלים עוד 10 דקות. מערבבים מדי פעם כדי למנוע מהחלב להידבק לסיר. 5. כשמתקבלת עיסת פודינג אורז עבה, מסירים מהאש. מעבירים לקעריות הגשה ומקשטים עם השקדים והצימוקים. 6. את הפודינג ניתן להגיש חם או קר.