אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

מיני-פשטידות דלעת עם גבינה בולגרית וזרעי דלעת

מתכון לפשטידות קטנות בתוספת קוואקר. מומלץ לא לוותר על זרעי הדלעת שמוסיפים המון

| קוואקר | פורסם 04/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 בתבניות מאפינס גדולים או 24 בתבנית שקעים:

350 גרם דלעת (2 פיסות בינוניות-גדולות, משקל ברוטו, כולל קליפה)

שמן זית

מלח אטלנטי/גס

פלפל שחור גרוס גס

2 כפות שמן זית

200-230 גרם גבינה בולגרית 16% שומן

2 ביצים L

1/4 חב' עירית, שטופה וקצוצה דק (לא הכרחי)

1 כוס (95 גרם) קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)

190 גרם (1 כוס + 5 כפות) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

לעיטור:

40-50 גרם זרעי דלעת קלופים

כלים:

מעבד מזון עם להב פלדה

נייר אפייה

תבנית מאפינס מסיליקון או תבנית שקעים

מברשת למשיחה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה.

2 שוטפים את פיסות הדלעת ומניחים על גבי התבנית. מזלפים שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי/גס ופלפל שחור גרוס גס ומעסים קלות את הדלעת.

3 מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בדלעת בקלות. מוציאים ומצננים עד שניתן לגעת בדלעת, כ-10 דקות.

4 מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או תבנית שקעים במעט שמן זית, בעזרת מברשת למשיחה.

5 קולפים את הדלעת בעזרת סכין חדה ומעבירים למעבד מזון.

6 מוסיפים 2 כפות שמן זית וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה.

7 מוסיפים גבינה בולגרית, ביצים ועירית ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.

8 בקערה קטנה מערבבים קוואקר, קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת ומעבדים עד להִטמעות- ולא מעבר לכך.

9 מתבלים במעט מאוד מלח (הזהרו בכמות, משום שהגבינה מאוד מלוחה) ומעט פלפל שחור גרוס גס. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה. אם רוצים, טועמים ומתקנים תיבול.

10 יוצקים את התערובת לתבנית עד 2/3 גובה השקעים, מפזרים זרעי דלעת בנדיבות ומכניסים לתנור. אופים במשך 45-50 דקות או עד שהפשטידות מוזהבות היטב/מושחמות קלות וקיסם הננעץ בהן יוצא יבש. מוציאים, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. משמנים שוב במעט שמן זית וממשיכים כך עם יתרת העיסה. מצננים במשך 10 דקות לפחות ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!