אוכל
צילום׃ דניאל לילה, מחלבות גד

חטיפי יוגורט עזים ופירות מיובשים

קינוח עסיסי ויפהפה ללא גלוטן, שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם כל פרי עונתי אחר יתאים

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 21/05/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס (תבנית בגודל 22×22 ס"מ):

שלושת רבעי כוס דחוסה (150 גרם) תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים

שלושת רבעי כוס (100 גרם) דבלים

שלושת רבעי כוס (75 גרם) אגוזי פקאן

שלושת רבעי כוס (75 גרם) שקדים

שליש כוס (25 גרם) קוקוס טחון

כף זרעי פשתן

כף סילאן או דבש

כף מים

כפית שטוחה קינמון טחון

למלית:

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

3 כפות אבקת סוכר

גרגירים מחצי מקל וניל

שליש דלי (1 כוס) יוגורט עזים

לציפוי:

2 כוסות פירות יער או פרי עונתי אחר (למשל תותים או תאנים)

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את הבסיס: מרסקים את חומרי הבסיס במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת במרקם גס ודביק. משטחים בתבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.

3 בינתיים מכינים את המלית: מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגירי וניל עד לקבלת קצפת רכה (לא נוקשה). מוסיפים יוגורט ומקציפים עוד חצי דקה. יוצקים על הבסיס ומשטחים. מסדרים מעל שכבה של פירות.

4 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.

5 מוציאים מהמקפיא כ-5 דקות לפני ההגשה. חותכים למלבנים או ריבועים ומגישים.