אוכל

קבב בטחינה ירוקה

מתכון לחגיגת יום העצמאות

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 27/09/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקבב

1 ק"ג בשר כבש או בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף מנוקה לקצוץ
כוס וחצי כוסברה קצוצה
4 כפות נענע קצוצה
חצי כוס צנוברים
1 כף גרגירי כמון שלמים
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לרוטב טחינה

חצי כוס טחינה
כוס מים
רבע כוס מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
כוס פטרוזיליה
כוס רשאד קצוץ

להגשה

 2 בצלים קצוצים

רבע כוס שמן זית
10 עלי זעתר טריים
מלח ופלפל
שליש כוס צנוברים

כמה עלי רשאד שלמים

 

אופן ההכנה:

הכנת הקבב: מערבבים את כל החומרים. לשים לתערובת אחידה וצרים ממנה קציצות מאורכות. צולים אותם על מחבת פסים כחמש דקות.

לרוטב הטחינה: מערבבים את החומרים יחד בקערה.

להגשה: שמים במחבת את שמן הזית, עלי הזעתר, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל מתחיל להשחים. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.

מרכיבים את המנה: שמים בתחתית צלחת מהטחינה הירוקה, עליה מהקבב, ומעל מניחים מתערובת הבצל, מעט צנוברים קלויים ועלי רשאד שלמים.