קבב בטחינה ירוקה
מתכון לחגיגת יום העצמאות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקבב
1 ק"ג בשר כבש או בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף מנוקה לקצוץ
כוס וחצי כוסברה קצוצה
4 כפות נענע קצוצה
חצי כוס צנוברים
1 כף גרגירי כמון שלמים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב טחינה
חצי כוס טחינה
כוס מים
רבע כוס מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
כוס פטרוזיליה
כוס רשאד קצוץ
להגשה
2 בצלים קצוצים
רבע כוס שמן זית
10 עלי זעתר טריים
מלח ופלפל
שליש כוס צנוברים
כמה עלי רשאד שלמים
אופן ההכנה:
הכנת הקבב: מערבבים את כל החומרים. לשים לתערובת אחידה וצרים ממנה קציצות מאורכות. צולים אותם על מחבת פסים כחמש דקות.
לרוטב הטחינה: מערבבים את החומרים יחד בקערה.
להגשה: שמים במחבת את שמן הזית, עלי הזעתר, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל מתחיל להשחים. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
מרכיבים את המנה: שמים בתחתית צלחת מהטחינה הירוקה, עליה מהקבב, ומעל מניחים מתערובת הבצל, מעט צנוברים קלויים ועלי רשאד שלמים.