פילאף בנוסח איסטנבול
אורז עם עוף, פיסטוקים ופלפלים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 חזה עוף ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות קטנות
6 כפות שמן זית
רבע כוס מרק עוף (ברור שמאבקה)
רבע כוס שבבי שקדים מולבנים
רבע כוס פיסטוקים מקולפים
קורט חוטי זעפרן מושרים ברבע כוס מים חמים
חצי פלפל אדום, קצוץ לקוביות קטנות
חצי פלפל ירוק, קצוץ לקוביות קטנות
שלושת רבעי כוס אורז פרסי שטוף היטב, מושרה בהרבה מים חמים לרבע שעה
1 כוס מרק עוף (ברור שמאבקה)
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים חצי מכמות השמן במחבת. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים, אגב ערבוב, שלוש דקות. מוסיפים רבע כוס מרק עוף ומבשלים עד שהנוזלים נעלמים כמעט לגמרי. מסירים מהאש. 2. קולים את השקדים והפיסטוקים במחבת קטנה (ללא שמן) שתי דקות, עד שהשקדים מתחילים להזהיב. מעבירים לצלחת שטוחה, לסינון. 3. מסננים את האורז המושרה. מטגנים אותו שלוש דקות בסיר בשארית השמן על אש קטנה. 4. מוסיפים את כוס מרק העוף. מנמיכים להבה ומכסים. מבשלים חמש דקות. 5. מוסיפים לסיר את השקדים והפיסטוקים, העוף, הזעפרן ונוזלי ההשריה שלו, מלח, פלפל ואת קוביות הפלפלים. מערבבים היטב. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים נספגו באורז. 6. מסירים מהאש. מסירים את המכסה ומכסים את הסיר במקומו במגבת מטבח נקייה. מחכים חמש דקות ומגישים.