פטה כבד עם ריבת עגבניות שרי
מתכון נפלא לליל הסדר: ממרח כבד נימוח ועשיר בטעמים לצד ריבה מתקתקה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (10 מנות):
(לתבנית טרין או אינגליש קייק):
750 גרם כבד עוף נקי
400 גרם שומן אווז (או חמאה, למי שלא שומר כשרות)
2 חלמונים
10 גרם קורנפלור (כף)
רבע כוס רדוקסיון (ראו בהמשך)
20 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל
לרדוקסיון:
כוס יין אדום
חצי כוס פורט
חצי בצל, קלוף וחתוך לקוביות
שן שום
ענף תימין
5 עלי בזיליקום
לריבת שרי:
250 גרם עגבניות שרי
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
כפית מיץ לימון
2 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרדוקסיון: מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן על אש גבוהה, עד שהנוזל נהיה סמיך ומצומצם (כ-20 דקות). מסננים ושומרים את הנוזל.
2 מערבבים את כבדים עם הרדוקסיון ומניחים במקרר לשעתיים.
3 מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לקבלת מרקם חלק.
4 מרפדים תבנית בניילון נצמד, מסננים את התערובת ומעבירים לתבנית המרופדת. סוגרים ועוטפים את התבנית בנייר כסף.
5 מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים, ואופים ב-150 מעלות כ-40 דקות. מוציאים ומצננים 24 שעות לפני ההגשה.
6 לריבה: מבשלים את כל המרכיבים בסיר כשעה וחצי על אש קטנה. מורידים מהאש ומקררים.
7 הצעת הגשה: חותכים את הטרין לפרוסות, מוסיפים בצד ריבת שרי ומקשטים בפלחי תפוז ועלי נענע.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!