אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פטה כבד עם ריבת עגבניות שרי

מתכון נפלא לליל הסדר: ממרח כבד נימוח ועשיר בטעמים לצד ריבה מתקתקה

אמיר מרקוביץ | מסעדת איטלקיה בתחנה | פורסם 15/03/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.8 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

(לתבנית טרין או אינגליש קייק):

750 גרם כבד עוף נקי

400 גרם שומן אווז (או חמאה, למי שלא שומר כשרות)

2 חלמונים

10 גרם קורנפלור (כף)

רבע כוס רדוקסיון (ראו בהמשך)

20 מ"ל שמנת מתוקה

מלח ופלפל

לרדוקסיון:

כוס יין אדום

חצי כוס פורט

חצי בצל, קלוף וחתוך לקוביות

שן שום

ענף תימין

5 עלי בזיליקום

 

לריבת שרי:

250 גרם עגבניות שרי

250 גרם סוכר (כוס ורבע)

כפית מיץ לימון

2 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרדוקסיון: מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן על אש גבוהה, עד שהנוזל נהיה סמיך ומצומצם (כ-20 דקות). מסננים ושומרים את הנוזל.

2 מערבבים את כבדים עם הרדוקסיון ומניחים במקרר לשעתיים.

3 מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לקבלת מרקם חלק.

4 מרפדים תבנית בניילון נצמד, מסננים את התערובת ומעבירים לתבנית המרופדת. סוגרים ועוטפים את התבנית בנייר כסף.

5 מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים, ואופים ב-150 מעלות כ-40 דקות. מוציאים ומצננים 24 שעות לפני ההגשה.

6 לריבה: מבשלים את כל המרכיבים בסיר כשעה וחצי על אש קטנה. מורידים מהאש ומקררים.

7 הצעת הגשה: חותכים את הטרין לפרוסות, מוסיפים בצד ריבת שרי ומקשטים בפלחי תפוז ועלי נענע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!