אוכל
תמונת AVI׃ mako

פאי עם קרם ופירות טריים

פאי שהוא כולו חלום ילדות. הזדמנות מעולה ליצור קינוח מושלם מכל פרי שתבחרו

יוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

תבנית בקוטר 24 ס"מ

1 וחצי כוסות קמח מנופה

חצי כוס אבקת סוכר

30 גרם שקדים טחונים

100 גרם חמאה

מעט מלח

1 חלמון

20 מ"ל מים

פקק חומץ

לקרם

2 קופסאות גבינת מסקרפונה

100 גרם פירות:

תותי יער

ליצ'י

פסיפלורה

פטל אדום

אוכמניות

1 שמנת מתוקה

1/3 כוס סוכר

לעיטור

לעיטור:

פרוסות מנגו

בננה

דובדבנים שלמים

מטבעות שוקולד לבן

סירופ סוכר (עשוי מכוס מים וכוס סוכר)

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:

1 מערבבים במיקסר את הקמח, הסוכר, השקדים והחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.

2 מוסיפים את המלח, החלמון, המים והחומץ ומערבבים עוד כחצי דקה עד שהתערובת מתגבשת.

3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה-שעה.

4 משמנים תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ בחמאה מומסת.

5 מרדדים את הבצק (על גבי נייר אפיה או משטח מקומח קלות) כך שגודלו יהיה מעט יותר גדול מקוטר התבנית.

6 סוגרים את חלקו העליון של הבצק על המערוך ומגלגלים בעדינות כלפינו עד לליפוף כל הבצק על המערוך. מרימים ופותחים את הבצק מעל התבנית.

7 מהדקים בעדינות את הבצק באופן שיכסה את צורתה של התבנית במלואה.

8 מחוררים את תחתית הבצק שבתבנית בעזרת מזלג. מניחים יריעת נייר אפיה מעל הבצק ומעליו מעט קטניות מכל סוג שהוא, על מנת שבמהלך האפייה הבצק לא יתרומם.

9 אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה, מסירים את הקטניות ונייר האפייה מן התבנית ואופים לעוד כ-10 דקות.

להכנת הקרם:

1 טוחנים את הפירות למחית חלקה במעבד מזון.

2 מערבבים את מחית הפירות יחד עם הגבינה לתערובת אחידה ומעבירים לקירור.

3 מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לקירור.

4 מעבירים את תערובת הפירות והמסקרפונה אל הקצפת ומערבבים עד לקבלת קרם אוורירי.

להרכבת הפאי:

1 מניחים את הקרם על תחתית הפאי עד ל 3/4 גובה העוגה.

2 ממיסים כוס סוכר עם כוס מים חמים לקבלת סירופ סוכר.

3 מניחים את פרוסות הפירות והממתקים מעל הקרם ואת הפירות מברישים בסירופ הסוכר.

4 מקררים ומגישים.