פאי עם קרם ופירות טריים
פאי שהוא כולו חלום ילדות. הזדמנות מעולה ליצור קינוח מושלם מכל פרי שתבחרו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק
תבנית בקוטר 24 ס"מ
1 וחצי כוסות קמח מנופה
חצי כוס אבקת סוכר
30 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה
מעט מלח
1 חלמון
20 מ"ל מים
פקק חומץ
לקרם
2 קופסאות גבינת מסקרפונה
100 גרם פירות:
תותי יער
ליצ'י
פסיפלורה
פטל אדום
אוכמניות
1 שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
לעיטור
לעיטור:
פרוסות מנגו
בננה
דובדבנים שלמים
מטבעות שוקולד לבן
סירופ סוכר (עשוי מכוס מים וכוס סוכר)
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
1 מערבבים במיקסר את הקמח, הסוכר, השקדים והחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים את המלח, החלמון, המים והחומץ ומערבבים עוד כחצי דקה עד שהתערובת מתגבשת.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה-שעה.
4 משמנים תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ בחמאה מומסת.
5 מרדדים את הבצק (על גבי נייר אפיה או משטח מקומח קלות) כך שגודלו יהיה מעט יותר גדול מקוטר התבנית.
6 סוגרים את חלקו העליון של הבצק על המערוך ומגלגלים בעדינות כלפינו עד לליפוף כל הבצק על המערוך. מרימים ופותחים את הבצק מעל התבנית.
7 מהדקים בעדינות את הבצק באופן שיכסה את צורתה של התבנית במלואה.
8 מחוררים את תחתית הבצק שבתבנית בעזרת מזלג. מניחים יריעת נייר אפיה מעל הבצק ומעליו מעט קטניות מכל סוג שהוא, על מנת שבמהלך האפייה הבצק לא יתרומם.
9 אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה, מסירים את הקטניות ונייר האפייה מן התבנית ואופים לעוד כ-10 דקות.
להכנת הקרם:
1 טוחנים את הפירות למחית חלקה במעבד מזון.
2 מערבבים את מחית הפירות יחד עם הגבינה לתערובת אחידה ומעבירים לקירור.
3 מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לקירור.
4 מעבירים את תערובת הפירות והמסקרפונה אל הקצפת ומערבבים עד לקבלת קרם אוורירי.
להרכבת הפאי:
1 מניחים את הקרם על תחתית הפאי עד ל 3/4 גובה העוגה.
2 ממיסים כוס סוכר עם כוס מים חמים לקבלת סירופ סוכר.
3 מניחים את פרוסות הפירות והממתקים מעל הקרם ואת הפירות מברישים בסירופ הסוכר.
4 מקררים ומגישים.