אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

מקלובה

תבשיל אורז, בשר וירקות

| אדום אדום | פורסם 19/08/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

600 גרם כתף או צ'אך טרי חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

4 שוקי עוף עם עור (מומלץ)

1 בצל גדול פרוס דק

כפית פלפל שחור

½1 כפיות כורכום

כפית אגוז מוסקט מגורר

מקל קינמון

½ כפית הל טחון

מלח

2 תפו"א בינוניים קלופים

½ ראש כרובית קטנה

1 חציל

10 שיני שום

1 בטטה

כוס שמן לטיגון

2 כוסות אורז פרסי או בסמטי

5-6 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מכינים את המרק: מטגנים בצל במעט שמן. מוסיפים בקר ועוף ומטגנים עד להשחמה. מתבלים ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ - 3/4 שעה. מוציאים את העוף וממשיכים לבשל את הבשר כשעה נוספת.

2 מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ופורסים את שאר הירקות. מטגנים כל ירק בנפרד במחבת עם מעט שמן להזהבה יפה ושומרים בצד.

3 משמנים סיר, שתחתיתו מרופדת בעיגול נייר פרגמנט (למניעת הדבקות). מסדרים שכבות של: שכבת עוף ותפוחי אדמה, מעליה את הבשר והירקות, שכבת אורז וחוזר חלילה. מכסים במרק העוף המתובל כ - 2 ס"מ מעל האורז. חשוב שהנוזל יהיה מלוח, זהו בעצם הטעם לכל הסיר כולו.

4 מביאים לרתיחה קלה בסיר פתוח ואז מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 25 דקות עד להכנתו המלאה של האורז.

רצוי להכין ½ שעה לפני מועד הארוחה ולתת לתבשיל לנוח בסיר עד אז.

הופכים את הסיר על צלחת הגשה. מגישים לצדו עגבניות טריות מרוסקות בתיבול חריף.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה