אוכל
תמונת AVI׃ mako

קסטניאצ'ו

עוגת קמח ערמונים, פיניונס ושמן זית, בניחוח רוזמרין משגע

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 04/10/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

400 גרם קמח ערמונים

4 כפות שמן זית

2 כוסות מים

100 גרם צנוברים

חצי כוס שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים

50 גרם סוכר

1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק

2 כפות חמאה לשימן התבנית

אופן ההכנה:

1 שמים את הקמח ושמן הזית בקערה. מערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב נמרץ. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה, ללא גושים.

2 מוסיפים את הצנוברים, השזיפים, הסוכר, הרוזמרין ומערבבים.

3 משמנים ומקמחים תבנית אפייה עגולה ושטוחה בקוטר 22-24 ס"מ. יוצקים את התערובת פנימה.

4 אופים חצי שעה בחום של 180 מעלות עד שפני העוגה נסדקים והצנוברים מזהיבים.