אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

ממולאים צבעוניים

כל מה שהמתכון הזה צריך זה רק 18 דקות של עבודה נטו, סיר אחד ויש לכם ארוחת ערב על השולחן

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 5 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לרוטב

2 בצלים קצוצים דק

3 שיני שום קצוצות

260 גרם רסק עגבניות

260 גרם עבניות מרוסקות

1 כפית סוכר

½ כפית פפריקה מתוקה

¼ כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור

חופן פטרוזיליה

למילוי

3 יחידות פלפל אדום וצהוב

2 חצילונים קטנים

3 קישואים עגולים או רגילים

1 בצל קצוץ דק (אפשר גם מטוגן)

½ קילו בשר טחון

כוס וחצי אורז

2 שיני שום קצוצות

1 כף רסק עגבניות

½ כפית פפריקה מתוקה

כף פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

עלות: כ-53 שקלים

1 מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את השום ואחרי מספר שניות את רסק העגבניות. מערבבים.

2 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, התבלינים וכוס המים, ומבשלים על אש נמוכה.

3 בנתיים מכינים את הירקות: מרוקנים את הפלפלים, הקישואים והחצילונים מהמילוי ומניחים אותם בצד.

4 מערבבים בקערה את שאר מצרכי המילוי. כאשר התערובת אחידה, ממלאים את הירקות איתה. מניחים את הירקות בסיר עם הרוטב, ומוודאים שהוא מכסה את הירקות. במידה ולא, מוסיפים מים.

5 מביאים לרתיחה ומורידים את האש למינימום. מבשלים ברוטב כ-35-40 דקות עם מכסה סגור.