אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

שעועית ירוקה בחמאה ושקדים

גם אתם תקועים על שעועית מוקפצת בסויה מהניינטיז? הגיע הזמן להכיר את אחותה האריסטוקרטית והמשובחת: שעועית עם חמאה וצ'ילי, בתוספת פריכה וטעימה של שקדים וקוואקר

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 14/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

350 גרם שעועית ירוקה קפואה

40 גרם חמאה

1/4 כפית צ'ילי יבש טחון

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שקדים קצוצים

חצי כוס קוואקר

1 כפית שטוחה מלח גס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את השעועית במיקרוגל, ללא מים, בעוצמה גבוהה למשך 3 דקות. אפשר גם לחלוט במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-5 דקות, עד שהשעועית מבושלת אבל לא רכה מדי ולסנן היטב.

2 ממסים את החמאה במחבת. מוסיפים צ'ילי, פלפל שחור ושקדים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהשקדים מזהיבים מעט.

3 מוסיפים קוואקר ומלח ומערבבים היטב עד שכל החמאה נספגת. ממשיכים לערבב עוד דקה או שתיים ומסירים מהאש.

4 מוסיפים את השעועית, מערבבים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

>> רוצים לזכות באייפד? לחצו כאן!