צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
שעועית ירוקה בחמאה ושקדים
גם אתם תקועים על שעועית מוקפצת בסויה מהניינטיז? הגיע הזמן להכיר את אחותה האריסטוקרטית והמשובחת: שעועית עם חמאה וצ'ילי, בתוספת פריכה וטעימה של שקדים וקוואקר
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 14/11/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
350 גרם שעועית ירוקה קפואה
40 גרם חמאה
1/4 כפית צ'ילי יבש טחון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שקדים קצוצים
חצי כוס קוואקר
1 כפית שטוחה מלח גס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את השעועית במיקרוגל, ללא מים, בעוצמה גבוהה למשך 3 דקות. אפשר גם לחלוט במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-5 דקות, עד שהשעועית מבושלת אבל לא רכה מדי ולסנן היטב.
2 ממסים את החמאה במחבת. מוסיפים צ'ילי, פלפל שחור ושקדים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהשקדים מזהיבים מעט.
3 מוסיפים קוואקר ומלח ומערבבים היטב עד שכל החמאה נספגת. ממשיכים לערבב עוד דקה או שתיים ומסירים מהאש.
4 מוסיפים את השעועית, מערבבים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.