אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת תירס מתוקה

עוגה חלומית בגרסה הבריאה

ליה שומרון, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 05/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

2 ביצים (עדיף אורגניות)

1 גביע קוטג'

1 כוס רסק תפוחים טבעי, לא ממותק

1/2 כוס סילאן

1/4 כוס שקדייה (ממרח שקדים)

1/4 כוס שמן קוקוס מומס (או שמן קנולה)

1/2 כפית תמצית וניל

מעט קינמון

קורט מלח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כוס פולנטה - קמח תירס גס

1 כוס קמח כוסמין מלא (או קמח מלא)

3/4 כוס צימוקים שחורים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החומרים הרטובים בקערה בינונית: טורפים את הביצים, מוסיפים את הקוטג', רסק התפוחים, הסילאן, השקדייה, שמן הקוקוס ותמצית הווניל. מערבבים.

2 מוסיפים לבלילה את החומרים היבשים: הקינמון, המלח, אבקת האפייה ושני סוגי הקמח. מערבבים היטב עד לאיחוד מלא של כל החומרים.

3 מוסיפים את הצימוקים ובוחשים.

4 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית אפייה (אינגליש קייק, תבנית מלבנית או תבניות אישיות), יוצקים את הבלילה ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

5 ניתן להוסיף צימוקים או סוכר חום על מנת להמתיק לפי הצורך.