אוכל
תמונת AVI׃ mako

טונה צרובה על נקטרינות מקורמלות, ברוטב טחינת וניל ותרד

נתח טונה צרוב ועסיסי במתיקות נהדרת וארומה אינסופית

איריס כספי ועמנואל רוזנצוייג | | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לדג:

כף חמאה

כפית סוכר לבן או חום

מקל וניל

3 נקטרינות גדולות וקשות, חתוכות לפרוסות לאורכן (כמו פלחי תפוח)

500 גרם נתח טונה אדומה טרייה

שמן זית

מלח גס ופלפל שחור גרוס

שמן לטיגון עמוק

3 חופנים של תרד טרי

לרוטב הטחינה:

מקל וניל

4 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

להכנת הדג:

1 מחממים את החמאה והסוכר במחבת.

2 חוצים את תרמיל הוניל לאורך. מגרדים את תוכן התרמיל עם סכין קטנה ומוסיפים לחמאה את גרגירי הוניל והתרמיל הריק.

3 מוסיפים את פלחי הנקטרינה ומקפיצים במשך 2-3 דקות. יש לשים לב לא לרכך מדי את הנקטרינות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

4 מורחים מעט שמן זית על נתח הטונה ומעסים עם פלפל שחור גרוס ומעט מלח גס.

5 צורבים את הטונה מכל הצדדים, על מחבת עם מעט שמן זית חם, כדקה מכל צד, לא יותר.

6 את הנתח הצרוב פורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ.

7 להכנת התרד, מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את כל עלי התרד ומעבירים לנייר סופג. חשוב לטגן את התרד בסמוך להגשה, אחרת הוא מתרכך.

לרוטב הטחינה:

1 מחממים כמה כפות מים ומכניסים לתוכן חצי תרמיל וניל (מוציאים את הגרגירים בעזרת סכין ומוסיפים למים יחד עם המקל). מבשלים 3 דקות.

2 מסננים את המים לתוך הטחינה הגולמית בתוך קערה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

להרכבת המנה:

1 מניחים בצלחת שכבה של פרוסות נקטרינה.

2 מסדרים מעל את פרוסות הטונה הצרובה ומפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור בנדיבות.

3 מטפטפים את רוטב הטחינה על הטונה ומסביב.

4 מניחים ערימה של עלי תרד מטוגנים ליד הטונה ומגישים.