אוכל
צילום׃ דרור עינב, כולם אופים עכשיו

פיננסייר פיסטוק שוקולד לבן ופניני ורדים

קינוח שהוא חגיגי ומרשים מצד אחד אבל גם משחקי וכיפי מצד שני, ומעל הכל - הוא פשוט טעים: פיננסייר פיסטוק עם גנאש ליצ'י ופניני פטל, הכל על מקל כדי שתקבלו ביס מושלם אחד

ערן שוורצברד | כולם אופים עכשיו | פורסם 09/05/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפיננסייר פיסטוק:

70 גרם חמאה

100 גרם חלבון

120 גרם אבקת סוכר מנופה

5 גרם טרמולין

60 גרם אבקת שקדים

40 גרם קמח מנופה

2 גרם אבקת אפיה

5 גרם רום

30 גרם מחית פיסטוק

לגנאש ליצ'י:

240 גרם שוקולד לבן 33%

8 גרם חמאת קקאו – מומסת

140 גרם מחית ליצ'י

רבע מקל וניל

לפניני פטל:

3 ליטר שמן קר

250 גרם מחית פטל

65 גרם מים

60 גרם סוכר

4 גרם אגר אגר

לקישוט והרכבה:

דיסקיות של שוקולד ''אדום'' מטומפרר בקוטר 3 ס"מ

עלי מיקרו של אפונה

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הפיננסייר: ממיסים את החמאה, ומערבבים יחד בכלי אחר את החלבונים, אבקת סוכר המנופה וטרמולין.

2 מוסיפים את אבקת השקדים, מוסיפים את הקמח, מוסיפים את הרום ומחית הפיסטוק ואז מוסיפים את החמאה המומסת.

3 מערבבים עד שהמסה מאוחדת ומניחים ללילה במקרר.

4 אופים את הפיננסייר ב-175 מעלות עד הזהבה קלה כ-10 דקות.

5 מכינים גנאש ליצ'י: ממיסים בנפרד שוקולד לבן וחמאת קקאו, לאחר המסתם מוזגים אותם למד ליטר ומניחים בצד עד לשימוש.

6 מחממים את מחית הליצ'י ומקל וניל ומוזגים מעל לתערובת השוקולד, מערבבים בעזרת מיקסר מוט עד אמולסיה טובה.

7 מניחים ללילה במקרר, למחרת מניחים בשק זילוף עם צנטר מס' 5 מ''מ.

8 מכינים פניני פטל: מניחים שמן תירס בפריזר עד לשימוש, ובסיר מניחים מים ומחית פטל. בקערה נפרדת מערבבים סוכר ואגר אגר.

9 מחממים את מחית הפטל מוסיפים בהדרגה את תערובת הסוכר ואגר אגר ומערבבים היטב עד רתיחה. מצננים קלות ומוזגים לבקבוק לחיץ או שק זילוף.

10 מטפטפים את הנוזל מעל לאמבט השמן הקר, בסיום התהליך מסננים את הפנינים במסננת ושוטפים במים קרים. הניחו בכלי עד לשימוש.

11 מרכיבים את הקינוח על מקלות: פיננסייר פיסטוק, דיסקית שוקולד אדום, גנאש ליצ'י, פניני ופטל ועלה מיקרו אפונה לקישוט.

לכל מתכוני כולם אופים עכשיו