אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

גלידוניות ריסז קאפס

אנחנו יודעים שהפעולה הכי פשוטה בקיץ היא לגשת אל המקפיא במכולת הקרובה ולשלוף גלידה. תנו לנו להציע לכם אלטרנטיבה: גלידוניות משגעות בחצי שעת עבודה בלבד. אחרי זה אתם רק צריכים לחכות להן מול המקפיא

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 21/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 243 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לציפוי השוקולד:

125 גרם (חבילה ורבע) שוקולד חלב, קצוץ

125 גרם (חבילה ורבע) שוקולד מריר, קצוץ

1 כף שמן

לגלידת חמאת הבוטנים:

100 גרם (חצי כוס פחות כף שטוחה) חמאת בוטנים חלקה

200 גרם (שלושת רבעי כוס פחות כף) חלב מרוכז

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את שני סוגי השוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים.

2 מסדרים על תבנית עטרות נייר (מנג'טים) בגודל 4-5, ומברישים בשכבה דקה של שוקולד מומס בעזרת מברשת אפייה. מעבירים את עטרות הנייר להקפאה למשך כרבע שעה עד להתייצבות. מכסים ושומרים בצד את יתר השוקולד המומס שנשאר.

3 שמים בקערה בינונית את חמאת הבוטנים, ומחממים אותה קלות במיקרוגל עד לריכוך. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת חמימה מצננים אותה לפני שממשיכים). 

4 מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, ומוסיפים אותה לקערת חמאת הבוטנים בתנועות קיפול.

4 מחלקים את תערובת הגלידה בין עטרות הנייר עד לגובה של כ-2 מ"מ מהשפה. מעבירים להקפאה לשעתיים לפחות עד להתייצבות.

5 מחממים מעט את השוקולד שנותר עד לקבלת מרקם נוזלי אך לא חמים למגע. יוצקים כף שטוחה מהשוקולד בכל עטרת נייר, ומנענעים מעט את הגביע לצדדים כך שהציפוי יצפה לגמרי את הגלידה. מעבירים לקירור למשך שעה.

6 מקלפים בעדינות את עטרות הנייר, ושומרים במקפיא בקופסה אטומה. מוציאים את הגילדוניות החוצה מעט לפני האכילה לריכוך.

גלידוניות ריסז קאפס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
לסיים איתן יום|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגות גבינה אישיות בציפוי טופי