אוכל
צילום׃ מאסטר שף

שוק טלה

תבשיל כפרי נהדר ועשיר בירקות שורש ועשבי תיבול

אייל שני | מאסטר שף | פורסם 20/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

6 גזרים

1 סלק, חתוך לקוביות

2 שורשי פטרוזיליה בינוניים, חתוכים גס

2 בצלים יבשים בינוניים

1 פקעת שום, קלופה

800 גרם שוק טלה מפולט

זר ענפי שומר בר

1 ענף מרוות בר

2 עגבניות גדולות, בשלות וחצויות

שמן זית

1 פלפל ירוק חריף, חתוך גס

אשכול ענבי-יין

1 פלפל אדום חריף

ענף רוזמרין

מלח ים

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מקלפים את כל ירקות השורש. שמים מעט שמן זית במחבת חם וצורבים מעט את הירקות על אש בינונית עד להזהבה. מניחים בצד.

2 משפדים את שוק הטלה שתי-וערב על ענפי השומר ומחברים הכל בחבל. מזהיבים את המבנה שיצרנו משני הצדדים על מחבת גדולה עם שמן זית חם. מוסיפים את ירקות השורש, ענף המרווה, העגבניות, שמן זית, פלפל חריף, ענבים, רוזמרין, מלח ופלפל. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר במהלך הבישול.

3 לאחר הבישול, מכסים את המחבת בנייר אפייה ומעליה נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך שעתיים. לאחר שעתיים מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות, מסירים את העטיפות וצולים עד שהכל מזהיב והנוזלים מצטמצמים לגובה 1/2 ס"מ. בדקות האחרונות מלחחים את הבשר עם הנוזלים.