מוס פסיפלורה ושוקולד לבן
מנה אחרונה משגעת ללא אפייה, שאפשר להכין כקינוח אישי או כעוגה אחת גדולה. שילוב מושלם בין הטעם המתוק של השוקולד הלבן עם טעמה הרענן של הפסיפלורה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבסיס הטארט: (לתבנית טארט מרובעת בגודל 22X22 ס"מ)
150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
או - לבסיס לקינוחים האישיים:
80 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים דק
30 גרם חמאה מומסת
למוס הפסיפלורה:
3/4 כוס (180 מ"ל, 10 עד 15 פירות, תלוי בגודלם) מיץ פסיפלורה טרי ומסונן מגרעינים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות
לעיטור (לא חובה):
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכנת המוס: מניחים את השוקולד הלבן בקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים יחד לרתיחה את מיץ הפסיפלורה ואת השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד הלבן. מניחים למשך כדקה-שתיים עד שהשוקולד מתרכך. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור עד שהתערובת קרה לחלוטין וסמיכה מאוד (כ-4 שעות ועד לילה שלם).
2 מכינים את הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת לחה. מהדקים את התערובת לבסיס ולשולי התבנית, או מניחים 2-3 כפיות בכל כוס הגשה ומהדקים היטב. מעבירים לקירור בזמן שמסיימים את הכנת המוס.
3 מוציאים את תערובת הפסיפלורה והשוקולד הלבן מהקירור ומערבבים היטב. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה, בכל פעם לכמה שניות בלבד ורק עד שהתערובת סמיכה ויציבה.
4 מרכיבים: מעבירים את המוס לשק זילוף ומזלפים על גבי הבסיס (בטארט השלם ניתן למרוח את המלית באמצעות מרית מדורגת).
5 מקשטים: ממיסים את השוקולד המריר. מעבירים לשק זילוף קטן, חותכים פתח קטן ומזלפים ספירלות של שוקולד על גבי המוס.
המוס נשמר עוד 4 ימים נוספים בקירור.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!