אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות עדשים וקינואה עם גבינות

חומרי גלם זולים וזמינים, תהליך הכנה מינימלי - ותוצאה טעימה ובריאה בטירוף, שיכולה להחליף בהצלחה כל קציצה מעובדת שאי פעם נכנסה אליכם הביתה. מבטיחים, כולם (כולל הילדים) יגידו תודה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 13/01/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס קינואה מבושלת (כחצי כוס לפני הבישול)

1 כוס עדשים אדומות מבושלות (כחצי כוס לפני הבישול)

1 בצל גדול, קצוץ

1 ביצה

100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

100 גרם גבינה צהובה, מגוררת

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל המרכיבים למעט השמן.

2 מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות מעט שטוחות.

3 מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק ומטגנים את הקציצות משני הצדדים. לחלופין, אפשר להבריש את הקציצות בשמן ולאפות 25 דקות בחום של 180 מעלות.

המתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב -בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב ביום או תחליפים.