צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
דניס בתנור
מתכון מהיר ופשוט להכנה
חיים שלו | מסעדת השקד
| פורסם 09/09/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (1 מנות):
1 דניס (רצוי גדול) 500 גרם
בצל אחד חתוך לרצועות
עגבנייה חתוכה לרצועות
רוזמרין
שמן זית
שום כתוש או שלם (לפי בחירה)
מלח\פלפל שחור גרוס
1/2 כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200-250 מעלות.
1 מנקים את הדג בחלקו החיצוני ומניחים בתבנית פתוחה.
2 מערבבים את השמן יחד עם השום ויוצקים סביב הדג.
3 מוסיפים מסביב את הירקות, היין הלבן, ענפי הרוזמרין ומעט מלח ופלפל לפי הטעם.
4 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך כ- 20 דקות.
5 מורידים את נייר הכסף ומבשלים ל- 5 דקות נוספות.