אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

דניס בתנור

מתכון מהיר ופשוט להכנה

חיים שלו | מסעדת השקד | פורסם 09/09/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

1 דניס (רצוי גדול) 500 גרם

בצל אחד חתוך לרצועות

עגבנייה חתוכה לרצועות

רוזמרין

שמן זית

שום כתוש או שלם (לפי בחירה)

מלח\פלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 200-250 מעלות.

1 מנקים את הדג בחלקו החיצוני ומניחים בתבנית פתוחה.

2 מערבבים את השמן יחד עם השום ויוצקים סביב הדג.

3 מוסיפים מסביב את הירקות, היין הלבן, ענפי הרוזמרין ומעט מלח ופלפל לפי הטעם.

4 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך כ- 20 דקות.

5 מורידים את נייר הכסף ומבשלים ל- 5 דקות נוספות.

>> כל המתכונים לראש השנה