אוכל

פשטידת חצילים וגבינות

לבד או לאירוח, שילוב מושלם בין חצילים לגבינות

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 13/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם עגבניות מרוסקות

1 חציל ללא גרעינים

מלח גס

שמן זית

1 בצל קצוץ

1 פלפל גמבה חתוך לקוביות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף קמח מנופה

1 כפית סוכר

פלפל גרוס ומלח

100 גרם מוצרלה מגורדת

50 גרם פרמזן מגורדת

1 גביע גבינת שמנת מכל סוג

1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

1.פורסים את החצילים לפרוסות דקות ומפזרים עליהם מלח גס. ומניחים בצד ל-20 דקות.

2 מקמחים את החצילים ומטגנים עד להזהבה.

3 .מטגנים את הבצל, הפלפל החריף ואת הפלפל המתוק במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את הפפריקה, המלח, מעט סוכר ואת רוטב העגבניות, ומבשלים עוד מספר דקות.

4 מחממים תנור ל180 מעלות, עדיף טורבו, מסדרים בתבנית את פרוסות החצילים, יוצקים שליש מכמות הרוטב, מסדרים עוד שכבה ועליה את גבינת השמנת ואת שארית הרוטב. מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות.

5 מפזרים לאחר האפייה את המוצרלה והפרמזן.

6 מצננים 10 דקות ומגישים.