פשטידת חצילים וגבינות
לבד או לאירוח, שילוב מושלם בין חצילים לגבינות
אבי לוי | mako אוכל
| פורסם 13/12/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
500 גרם עגבניות מרוסקות
1 חציל ללא גרעינים
מלח גס
שמן זית
1 בצל קצוץ
1 פלפל גמבה חתוך לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף קמח מנופה
1 כפית סוכר
פלפל גרוס ומלח
100 גרם מוצרלה מגורדת
50 גרם פרמזן מגורדת
1 גביע גבינת שמנת מכל סוג
1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
1.פורסים את החצילים לפרוסות דקות ומפזרים עליהם מלח גס. ומניחים בצד ל-20 דקות.
2 מקמחים את החצילים ומטגנים עד להזהבה.
3 .מטגנים את הבצל, הפלפל החריף ואת הפלפל המתוק במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את הפפריקה, המלח, מעט סוכר ואת רוטב העגבניות, ומבשלים עוד מספר דקות.
4 מחממים תנור ל180 מעלות, עדיף טורבו, מסדרים בתבנית את פרוסות החצילים, יוצקים שליש מכמות הרוטב, מסדרים עוד שכבה ועליה את גבינת השמנת ואת שארית הרוטב. מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות.
5 מפזרים לאחר האפייה את המוצרלה והפרמזן.
6 מצננים 10 דקות ומגישים.