אוכל
צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור

צ'ולנט

אין חורף אמיתי בלי צ'ולנט, ואין צ'ולנט בלי קישקע – ארוכה ושלמה, עסיסית וטעימה

| טיב טעם | פורסם 17/11/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות
15 יחידות תפוחי אדמה קטנים בקליפתם
2 ראשי סלרי
200 גרם שעועית שחורה מושרית במים למשך הלילה
200 גרם חיטה מלאה מושרת במים למשך הלילה
200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך הלילה
6 בצלים שלמים
2 ראשי שום מפורקים
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
4 ענפי תימין
קישקע
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לתיבול
2 כפות רסק עגבניות
מים כדי כיסוי

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות למשך שעה. מורידים את הטמפ' ל-100 מעלות למשך לילה שלם.

טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט: 1. חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.

2  כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.

3 יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.

4 יש להרתיח את מרכיבי הצ'ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: מניחים את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית, הגריסים ותפוחי האדמה על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, ומביאים את כל העניין לרתיחה. מנמיכים את האש ומניחים את הקישקע מסביב, כמו שבלול. מנקבים כמה נקבים, במזלג או קיסם, לאורך הקישקע, מוסיפים את הביצים וסוגרים את הסיר.

5 לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.

6 למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך.

7 בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג'חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה – הפתעה מובטחת!