אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

פרגית צלויה ברוטב פירות יבשים

מתכון למנה בשרית קלה להכנה ועשירה בטעמים. פרגית ברוטב מתקתק של סילאן, משמשים ושקדים

אמיר מרקוביץ | מסעדת איטלקיה בתחנה | פורסם 15/03/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פרגיות במשקל 200 גרם כל אחת

למרינדה:

רבע כוס שמן זית

פפריקה מתוקה

4 כפות סילאן

כף תימין

שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

2 כפות אגוזי מלך קלופים

2 כפות שקדים מולבנים פרוסים

4 כפות פיסטוקים קלופים וקלויים

4 כפות משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות

2 כפות סילאן

2 ענפי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס

חצי כוס יין לבן

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומניחים בפנים את הפרגיות. משרים לשעתיים במקרר.

2 מוציאים את הפרגיות וצולים על הגריל או במחבת משני הצדדים.

3 שופכים לתוך מחבת את שמן הזית וקולים את האגוזים, השקדים והפיסטוקים.

4 מוסיפים את המשמשים, הסילאן והתימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5 מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים מעט את הרוטב, מוזגים מעל הפרגית ומגישים.

הצלחתם? ספרו לנו איך יצא!