איטריות מסוכרות בפרג או אגוזים
מעדן פשוט של אטריות בהכנה ביתית עם טוויסט מתוק וקליל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לבצק:
2 כוסות קמח (רצוי קמח "דורום")
2 ביצים
1/2 כוס מים
1 כפית מלח
לתוספות:
100 גרם אגוזי מלך קצוצים (או) 100גרם פרג טחון
מעט סוכר
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון, מערבבים את הקמח, הביצים והמים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ככל הניתן וחותכים אותו לרצועות ארוכות ברוחב של כחצי ס"מ.
4 מייבשים את רצועות הבצק הדקות על גבי מגבת מטבח נקייה למשך כשעתיים.
5 מרתיחים 3 ליטרים של מים עם כפית מלח. כשהמים רותחים מכניסים את האטריות לסיר למשך 3-4 דקות (עד לדרגת בישול "אל דנטה").
6 שוטפים מעט את האטריות במים זורמים, מנערים היטב ומעבירים לקערת הגשה.
להכנת התוספות:
7 טוחנים פרג, או קוצצים אגוזי מלך (לפי התוספת הרצויה).
8 מערבבים את הפרג או אגוזי המלך עם סוכר.
להגשה:
מניחים את האטריות בצלחות אישיות ומפזרים מעל את התוספת הרצויה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – איטריות מסוכרות בפרג:
אנרגיה | 499 קלוריות |
חלבונים | 16 גרם |
פחמימות | 71 גרם |
שומנים | 17 גרם |