אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

איטריות מסוכרות בפרג או אגוזים

מעדן פשוט של אטריות בהכנה ביתית עם טוויסט מתוק וקליל

זהר ארנון | מאסטר שף | פורסם 08/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

2 כוסות קמח (רצוי קמח "דורום")

2 ביצים

1/2 כוס מים

1 כפית מלח

לתוספות:

100 גרם אגוזי מלך קצוצים (או) 100גרם פרג טחון

מעט סוכר

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון, מערבבים את הקמח, הביצים והמים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ככל הניתן וחותכים אותו לרצועות ארוכות ברוחב של כחצי ס"מ.

4 מייבשים את רצועות הבצק הדקות על גבי מגבת מטבח נקייה למשך כשעתיים.

5 מרתיחים 3 ליטרים של מים עם כפית מלח. כשהמים רותחים מכניסים את האטריות לסיר למשך 3-4 דקות (עד לדרגת בישול "אל דנטה").

6 שוטפים מעט את האטריות במים זורמים, מנערים היטב ומעבירים לקערת הגשה.

 

להכנת התוספות:

7 טוחנים פרג, או קוצצים אגוזי מלך (לפי התוספת הרצויה).

8 מערבבים את הפרג או אגוזי המלך עם סוכר.

להגשה:

מניחים את האטריות בצלחות אישיות ומפזרים מעל את התוספת הרצויה.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – איטריות מסוכרות בפרג:

אנרגיה499 קלוריות
חלבונים16 גרם
פחמימות71 גרם
שומנים17 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה