אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פיצה פולנטה

פיצה איטלקית אמיתית ומופלאה עם ריקוטה ועגבניות

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 01/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 וחצי כוסות מים1 כוס פולנטה (קמח תירס)

1/2 כפית מלח

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות שמן זית

200 גרם גבינת ריקוטה

10 עגבניות שרי תמר (או 3 עגבניות רגילות), פרוסות

מלח ים לפיזור

חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 מביאים לרתיחה את המים בתוך סיר. מוסיפים את הפולנטה והמלח, מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהפולנטה נעשית סמיכה. מסירים מהאש ומוסיפים את גבינת הפרמזן. מערבבים ומצננים מעט.

3 משמנים תבנית פיצה עם מעט שמן זית ומשטחים עליה את הפולנטה. מזלפים מעל מעט שמן זית מעל ואופים בתנור למשך כרבע שעה עד שהבסיס מתייצב.

4 מורחים על הפולנטה בעדינות את גבינת הריקוטה ומסדרים עליה את פרוסות העגבניות. מתבלים במעט מלח ים ומזלפים מעט שמן זית.

5 מחזירים לתנור ואופים 15-20 דקות. לאחר האפייה קורעים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל הפיצה.