אוכל

תבשיל אורזו עם לוקוס וזעפרן

תבשיל נהדר היכול לשמש נפלא את אלה השומרים על ריחוק מן הבשר

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 18/12/11 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות אורזו איטלקי

500 גרם פילה לוקוס ללא העור, חתוך לקוביות

1/3 כוס שמן זית

2 בצלים, חתוכים לאורך ופרוסים דק

2 פלפל גמבה, חתוך לרצועות דקות

5-7 חוטי זעפרן, מושרים ב-1/4 כוס מים חמים

2 כוסות ציר ירקות

מלח לפי טעם

פלפל שחור גרוס לפי טעם

100 גרם גבינת חלומי מגורדת דק

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר שטוח את השמן. מטגנים את הבצל והגמבה עד שהם מזהיבים. מוסיפים את קוביות הדג ומטגנים מספר שניות מכל צד עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

2 מוסיפים את האורזו. מערבבים בעדינות עם הדג והירקות. מוסיפים את המים עם הזעפרן ואת הציר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהפתיתים מבושלים היטב וכל הנוזלים נספגו, כ-20-30 דקות.

3 אם משתמשים בסיר שנכנס לתנור, מפזרים את הגבינה המגורדת מעל התבשיל וצולים מתחת לגריל מספר דקות עד שהגבינה ניתכת ומשחימה. אם לא מעבירים את התבשיל לתבנית חסינת חום וממשיכים באותו אופן.