תבשיל אורזו עם לוקוס וזעפרן
תבשיל נהדר היכול לשמש נפלא את אלה השומרים על ריחוק מן הבשר
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות אורזו איטלקי
500 גרם פילה לוקוס ללא העור, חתוך לקוביות
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים, חתוכים לאורך ופרוסים דק
2 פלפל גמבה, חתוך לרצועות דקות
5-7 חוטי זעפרן, מושרים ב-1/4 כוס מים חמים
2 כוסות ציר ירקות
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
100 גרם גבינת חלומי מגורדת דק
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר שטוח את השמן. מטגנים את הבצל והגמבה עד שהם מזהיבים. מוסיפים את קוביות הדג ומטגנים מספר שניות מכל צד עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
2 מוסיפים את האורזו. מערבבים בעדינות עם הדג והירקות. מוסיפים את המים עם הזעפרן ואת הציר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהפתיתים מבושלים היטב וכל הנוזלים נספגו, כ-20-30 דקות.
3 אם משתמשים בסיר שנכנס לתנור, מפזרים את הגבינה המגורדת מעל התבשיל וצולים מתחת לגריל מספר דקות עד שהגבינה ניתכת ומשחימה. אם לא מעבירים את התבשיל לתבנית חסינת חום וממשיכים באותו אופן.