תמונת AVI׃ none
ירקות ממולאים באורז ובשר
לא רק פלפלים אפשר למלא. קבלו מתכון בו גם עגבניות וקישואים מתמלאים בתערובת מופלאה של אורז ובשר
שחר ארוצקר | עושים שכונה
| פורסם 16/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1/2 קילו בשר טחון
כוס אורז
5 פלפלים אדומים
3 עגבניות קשות
4 קישואים מאורכים ועבים
1בצל
4 חבילות קטנות של רסק עגבניות
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
מרק עוף
אופן ההכנה:
1 מרוקנים את כל הירקות תוך שמירה על ה"ראשים".
2 מחממים בסיר מעט שמן ומזהיבים את הבצל הקצוץ.
3 מוסיפים בשר טחון, כוס אורז, רבע כוס מים, שתי כפות שמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל וחצי כפית פפריקה.
4 מועכים ומערבבים במזלג עד שכל הבשר הופך שחום.
5 דוחסים את התערובת לתוך הירקות המרוקנים ועליהם מניחים את ה"ראשים".
6 מניחים את הממולאים בסיר, צמודים אחד לשני.
7 להכנת הרוטב: מערבבים 5 כפות של רסק עגבניות, כף שמן, חצי כפית פפריקה, כפית מלח, חצי כפית פלפל וחצי כוס מים. מערבבים היטב ושופכים על הירקות.
8 מבשלים במשך 40 דקות על אש בינונית.