אוכל
תמונת AVI׃ none

ירקות ממולאים באורז ובשר

לא רק פלפלים אפשר למלא. קבלו מתכון בו גם עגבניות וקישואים מתמלאים בתערובת מופלאה של אורז ובשר

שחר ארוצקר | עושים שכונה | פורסם 16/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 קילו בשר טחון
כוס אורז
5 פלפלים אדומים
3 עגבניות קשות
4 קישואים מאורכים ועבים
1בצל
4 חבילות קטנות של רסק עגבניות
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
מרק עוף

אופן ההכנה:

1 מרוקנים את כל הירקות תוך שמירה על ה"ראשים".

2 מחממים בסיר מעט שמן ומזהיבים את הבצל הקצוץ.

3 מוסיפים בשר טחון, כוס אורז, רבע כוס מים, שתי כפות שמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל וחצי כפית פפריקה.

4 מועכים ומערבבים במזלג עד שכל הבשר הופך שחום.

5 דוחסים את התערובת לתוך הירקות המרוקנים ועליהם מניחים את ה"ראשים".

6 מניחים את הממולאים בסיר, צמודים אחד לשני.

7 להכנת הרוטב: מערבבים 5 כפות של רסק עגבניות, כף שמן, חצי כפית פפריקה, כפית מלח, חצי כפית פלפל וחצי כוס מים. מערבבים היטב ושופכים על הירקות.

8 מבשלים במשך 40 דקות על אש בינונית.