אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד לבן וגבינה ללא אפייה

עוגת שוקולד נפלאה עם בסיס גרנולה ואגוזים מסוכרים. מעולה לאירוח וקלה להכנה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 04/04/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

50 גרם חמאה

50 גרם שוקולד חלב

225 גרם גרנולה ללא פירות יבשים

100 גרם אגוזים מסוכרים קצוצים (ברס)

לתערובת הגבינה והשוקולד:

300 מ"ל שמנת מתוקה

1 מקל וניל

350 גרם שוקולד לבן

250 גרם גבינה לבנה, אפשר רזה או שמנה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: בסיר ועל חום נמוך, ממיסים חמאה ושוקולד חלב. בוחשים מדי פעם.

2 מעבירים את הגרנולה לשקית נקייה, ובעזרת מערוך שוברים אותה לחתיכות קטנות.

3 מערבבים את החמאה והשוקולד המומסים יחד עם הגרנולה והאגוזים המסוכרים, משטחים בתוך התבנית ומהדקים היטב.

4 מכינים את תערובת הגבינה: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה יחד עם מקל וניל שחוצים לאורכו ומשחררים ממנו את הגרגרים. מוסיפים גם את השוקולד הלבן ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מצננים את התערובת.

5 מוציאים את מקל הווניל, ומערבבים את קרם השוקולד יחד עם הגבינה הלבנה עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מוזגים מעל בסיס העוגה, ומקררים למשך 6 שעות לפחות, רצוי לכל הלילה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!