עוגת שוקולד לבן וגבינה ללא אפייה
עוגת שוקולד נפלאה עם בסיס גרנולה ואגוזים מסוכרים. מעולה לאירוח וקלה להכנה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
50 גרם חמאה
50 גרם שוקולד חלב
225 גרם גרנולה ללא פירות יבשים
100 גרם אגוזים מסוכרים קצוצים (ברס)
לתערובת הגבינה והשוקולד:
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל
350 גרם שוקולד לבן
250 גרם גבינה לבנה, אפשר רזה או שמנה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבסיס: בסיר ועל חום נמוך, ממיסים חמאה ושוקולד חלב. בוחשים מדי פעם.
2 מעבירים את הגרנולה לשקית נקייה, ובעזרת מערוך שוברים אותה לחתיכות קטנות.
3 מערבבים את החמאה והשוקולד המומסים יחד עם הגרנולה והאגוזים המסוכרים, משטחים בתוך התבנית ומהדקים היטב.
4 מכינים את תערובת הגבינה: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה יחד עם מקל וניל שחוצים לאורכו ומשחררים ממנו את הגרגרים. מוסיפים גם את השוקולד הלבן ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מצננים את התערובת.
5 מוציאים את מקל הווניל, ומערבבים את קרם השוקולד יחד עם הגבינה הלבנה עד לקבלת תערובת אחידה.
6 מוזגים מעל בסיס העוגה, ומקררים למשך 6 שעות לפחות, רצוי לכל הלילה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!