צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
מאפה שמרים מפינלנד
הישר מארצות הקור, קבלו את המאפה האולטימטיבי
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 12/01/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
650 גרם קמח (1/2 -4 כוסות ועוד כף)
חצי שקית שמרים טריים
250 מ"ל חלב
1 ביצה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
75 גרם חמאה רכה
כפית הל טחון
מצרכים למילוי:
50 חמאה רכה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
כפית קינמון
להברשה:
1 חלבון
מעט סוכר גבישי (ניתן לקנות בחנויות המתמחות במוצרי אפייה)
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק, עד לקבלת בצק רך ונעים שלא נדבק לידיים. מתפיחים שעה, או עד שהבצק מכפיל את עצמו.
2 מרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ, אותו מורחים בחמאה ומפזרים עליו את הסוכר והקינמון.
3 מגלגלים את המלבן לנקניק, ופורסים אותו לפרוסות בעובי 1/2-1 ס"מ.
4 מעמידים כל פרוסה על הצד, ובעזרת שיפוד לוחצים על אמצע הפרוסה, כך שהצדדים יחשפו.
5 מתפיחים לעוד חצי שעה, מברישים בחלמון, ומפזרים סוכר גבישי מעל.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, למשך 8 עד 10 דקות.