אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפה שמרים מפינלנד

הישר מארצות הקור, קבלו את המאפה האולטימטיבי

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 12/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

650 גרם קמח (1/2 -4 כוסות ועוד כף)

חצי שקית שמרים טריים

250 מ"ל חלב

1 ביצה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

75 גרם חמאה רכה

כפית הל טחון

מצרכים למילוי:

50 חמאה רכה

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

כפית קינמון

להברשה:

1 חלבון

מעט סוכר גבישי (ניתן לקנות בחנויות המתמחות במוצרי אפייה)

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק, עד לקבלת בצק רך ונעים שלא נדבק לידיים. מתפיחים שעה, או עד שהבצק מכפיל את עצמו.

2 מרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ, אותו מורחים בחמאה ומפזרים עליו את הסוכר והקינמון.

3 מגלגלים את המלבן לנקניק, ופורסים אותו לפרוסות בעובי 1/2-1 ס"מ.

4 מעמידים כל פרוסה על הצד, ובעזרת שיפוד לוחצים על אמצע הפרוסה, כך שהצדדים יחשפו.

5 מתפיחים לעוד חצי שעה, מברישים בחלמון, ומפזרים סוכר גבישי מעל.

6 אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, למשך 8 עד 10 דקות.