אוכל

פלפלים חריפים ממולאים בדג נסיכת הנילוס

חריימה אסייתי

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לדג

6 פלפלים אדומים חריפים
6 פלפלים חריפים ירוקים
½ קילו פילה נסיכת הנילוס, מנוקה מעצמות ועור, טחון
1 ביצה טרופה
2 שיני שום קצוצות
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
4 כפות כוסברה קצוצה
1 בצל ירוק קצוץ
1 כף שמן רגיל
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לרוטב

2 כפות שמן
6 שיני שום חצויות
2 כפיות ג'ינג'ר
2-3 בצלים ירוקים חתוכים ל-5 ס"מ
3 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
½ כוס מים

אופן ההכנה:

1 חוצים את הפלפלים לאורכם ומסירים מהם את החרצנים והחלק הלבן החריף. 2. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה. 3. ממלאים את חצאי הפלפלים בתערובת ומהדקים מעט. 4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר וכשזה חם, מטגנים את הפלפלים עד שהם מזהיבים. 5. מחממים 2 כפות שמן בווק. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך עירבוב כדקה. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. 6. מוסיפים את הפלפלים, מכסים ומבשלים יחד דקה. 7. מגישים עם אורז לבן ומפזרים מעל עלי כוסברה.