עוגת שוקולד וגבינה של אהובה אלפרון
אפשר עוגה שהיא גם סופר קלה להכנה (20 דקות עבודה על השעון!) אבל גם שווה, יפה ומפנקת? ברור שאפשר: קבלו את המתכון המושלם הזה לעוגת שוקולד עם מלית קוקוס גבינה, בלי מיקסר ובלי בלגן. מושלמת, כבר אמרנו?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגת השוקולד:
3 כוסות קמח
3 ביצים
1 כוס חלב
חצי כוס קקאו
1 כוס שמן קנולה
2 כוסות סוכר (אפשר גם פחות, לפי הטעם)
3 כפיות נס קפה
אבקת אפייה
טיפת שמן (אם רוצים)
למלית הגבינה:
חצי כוס קוקוס
ביצה אחת
חצי בקבוק וניל
חצי כוס סוכר
חבילה (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9% שומן
תוספת:
חפיסת שוקולד מריר שבורה לקוביות
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מכניסים לקערה את הקמח, הביצים, החלב, הקקאו, השמן, הסוכר והקפה, ומערבבים היטב. אין צורך במיקסר.
2 רק אחרי שמערבבים הכל מוסיפים את אבקת האפייה, ומערבבים שוב.
3 מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. אפשר להוסיף טיפת שמן אם רוצים.
4 בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי מלית הגבינה.
5 יוצרים בתערובת השוקולד שבתבנית גומחות בעזרת כף, ושופכים אליהן מתערובת הגבינה. התוצאה לא חייבת להיות מאוד מדוייקת - זה בסדר אם קצת נשפך ומתערבב.
6 מטביעים בתערובת את קוביות השוקולד. משתדלים לפזר אותן באופן שווה.
7 אופים בחום של 180 מעלות, עד שהעוגה מוכנה.
8 לציפוי: מחממים את השמנת בסיר קטן ומוסיפים אליה את השוקולד, מערבבים עד שהוא נמס בתוכה. מצפים את העוגה בשוקולד.