אוכל
צילום׃ Lilyana Vynogradova, Istock

פאי רועים

פאי רועים הוא המנה הבריטית האולטימטיבית לחורף: שכבות של פירה תפוחי אדמה, בשר טחון ורוטב עגבניות, שמתחברות לכדי שלמות שמתמוססת בפה ומשמחת את הלב

הדר אליאס | mako אוכל | פורסם 19/01/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 501 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

7 תפוחי אדמה

מעט שמן זית

2 בצלים גדולים

2 שיני שום כתושות

חצי קילו בשר טחון

קופסה קטנה של רסק עגבניות

2 ענפי בזיליקום טרי

כף עלי תימין טריים

חצי כוס מים

כפית סוכר

מלח

פלפל צ'ילי טחון

25 גרם חמאה (לגרסה כשרה: שמן זית)

מעט חלב (לגרסה כשרה: מעט ממי הבישול של תפוחי האדמה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות קטנות ומבשלים במים רותחים כחצי שעה, עד שהם מתרככים.

3 במקביל מטגנים במחבת גדולה את הבצל והשום בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, וממשיכים לטגן עד שהוא מאפיר. תוך כדי הטיגון מפוררים אותו בעזרת מזלג או כף.

4 מוסיפים את רסק העגבניות, המים, הסוכר והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. קורעים פנימה את עלי הבזיליקום, מוסיפים את התימין, מערבבים וממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות.

5 כשתפוחי האדמה רכים שופכים את המים, מוסיפים את החמאה ומעט מלח ומועכים לפירה. אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים את החלב, וממשיכים למעוך עד שמתקבל פירה חלק בלי גושים.

6 מסדרים את תערובת הבשר הטחון בתבנית, ומיישרים. מעליו מסדרים את הפירה. שימו לב – אם לא עושים זאת לאט ובזהירות הפירה והבשר מתערבבים. הדרך הנוחה ביותר "למרוח" את הפירה על הבשר היא בעזרת מזלג.

7 אופים כחצי שעה, ומשהים ל-20 דקות נוספות מחוץ לתנור.