אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

כריכוני שוקולד קטנטנים

משהו מתוק ומשמח להכין עם הילדים בבית: כל מה שצריך זה לחם, נוטלה, ביצה וסוכר. זהירות, מדובר בשוס אמיתי

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 18/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחותי שני היא הדודה המגניבה של גמדות הבית, כך שהיה ברור שלכבוד יום ההולדת שלה צריך להכין משהו מיוחד. "אולי עוגיות?", הצעתי. לא, עוגיות זה לא מספיק מיוחד. "עוגת שוקולד? עם סוכריות?", ניסיתי. ממש לא. עוגת שוקולד זה לילדים. "אני רוצה משהו של מבוגרים, משהו גורמה, שיהיה טעים, קטן, אלגנטי, שישלב צורה וטעם". אין ספק, הילדה מפנימה היטב את מאסטר שף. אז הכנו פטיפורים שיענו על כל הדרישות של גמדת הבית הראשית וגם על הדרישה של אמא: שיהיה זריז ובלי בלגן. אף אחד לא יאמין לכם שהם בעצם גרסה מיניאטורית של לחם עם שוקולד.

מרכיבים (20 מנות):

8 פרוסות לחם

1 חלמון

1 כף מים

סוכר לבזיקה

ממרח נוטלה

אופן ההכנה:

1 מסירים את הקרום מפרוסות הלחם. מרדדים כל פרוסה בעזרת מערוך לעלה דק ומהודק.

2 חותכים את עלי הלחם למלבנים בגודל 3.5X2 ס"מ.

3 טורפים את החלמון עם כף מים ומברישים בו 1/3 מהמלבנים. בוזקים עליהם סוכר בנדיבות.

4 אופים את המלבנים בחום של 180 מעלות 8-10 דקות, עד שהם זהובים.

5 מניחים מעט נוטלה על מלבן אחד ללא סוכר, מניחים מעליו מלבן נוסף, שוב נוטלה, ומסיימים במלבן עם סוכר. ממשיכים כך עם כל הכמות.

פטיפור שוקולד - ההכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
ההרכבה. אתם יכולים לדמיין עיסוק כיפי מזה לילדים?|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.