טארטלטים גבינה אישיים
טארטלט גבינה קטן לכל סועד ועשיתם לכולם את הארוחה. יופי של קינוח בחצי שעה עבודה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
500 מ"ל שמנת מתוקה 32%
2 כפות קורנפלור
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
קומץ מלח
כפית חמאה
1 ביצה
6 חלמונים
1 שקית סוכר וניל
חבילה בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה)
לציפוי:
3 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בעזרת מטרפה 100 מ"ל מהשמנת המתוקה עם הקורנפלור, הסוכר והמלח, עד שאין גושים.
2 שופכים את שאר השמנת לסיר, מוסיפים את החמאה ומחממים עד לסף רתיחה.
3 מוסיפים לסיר את תערובת השמנת המתוקה והקורנפלור, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד ומסירים מהאש. מניחים להצטנן.
4 מקציפים במיקסר את הביצה, החלמונים וסוכר הווניל עד לקבלת קציפה בהירה. מערבבים עם תערובת השמנת החמימה, ומצננים לגמרי.
5 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה, וחורצים 8 עיגולים בעזרת רינג של 12 ס"מ. מניחים כל עיגול בשקע של תבנית מאפינס.
6 ממלאים את עיגולי הבצק בתערובת הביצים והשמנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות 10 דקות.
7 מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים על הטארטלטים בעודם חמים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!