אוכל

טארטלטים גבינה אישיים

טארטלט גבינה קטן לכל סועד ועשיתם לכולם את הארוחה. יופי של קינוח בחצי שעה עבודה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 28/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

500 מ"ל שמנת מתוקה 32%

2 כפות קורנפלור

250 גרם סוכר (כוס ורבע)

קומץ מלח

כפית חמאה

1 ביצה

6 חלמונים

1 שקית סוכר וניל

חבילה בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה)

לציפוי:

3 כפות סוכר

חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בעזרת מטרפה 100 מ"ל מהשמנת המתוקה עם הקורנפלור, הסוכר והמלח, עד שאין גושים.

2 שופכים את שאר השמנת לסיר, מוסיפים את החמאה ומחממים עד לסף רתיחה.

3 מוסיפים לסיר את תערובת השמנת המתוקה והקורנפלור, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד ומסירים מהאש. מניחים להצטנן.

4 מקציפים במיקסר את הביצה, החלמונים וסוכר הווניל עד לקבלת קציפה בהירה. מערבבים עם תערובת השמנת החמימה, ומצננים לגמרי.

5 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה, וחורצים 8 עיגולים בעזרת רינג של 12 ס"מ. מניחים כל עיגול בשקע של תבנית מאפינס.

6 ממלאים את עיגולי הבצק בתערובת הביצים והשמנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות 10 דקות.

7 מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים על הטארטלטים בעודם חמים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!