אוכל
צילום׃ עודד קרני

מרק עוף עם פלפלים וקניידלך

המרק המסורתי לסדר פסח, עם טוויסט שהופך אותו לטעים במיוחד

יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקניידלך:

1/2 ק"ג קמח מצה

3 ביצים

3 כפות שמן

מלח

פלפל שחור

1 כפית סודה לשתייה

1 כוס מים רותחים

למרק:

עצמות עוף שטופות

3 פולקע עוף

1/2 כוס שמן סויה

1 בצל לבן קלוף וחתוך לקוביות

1 גבעול סלרי קצוץ גס (גם העלים)

4 שיני שום, פרוסות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

2 כפות פלפל צ'יפוטלה קצוץ

1 כפית פלפל אנגלי

קומץ עלי כפיר ליים (לא חובה)

פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם המרק: יוצקים שמן בסיר ומתחילים בטיגון הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים את העצמות והפולקע ומשחימים אותם קלות. מוסיפים את הפלפלים המתוקים ולאחר 3 דקות מוסיפים כ-2.5 ליטר מים.

2 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. חשוב כל הזמן לקפות את המרק – כלומר להוציא את הקצף (אם יש) ואת השומן.

3 מתבלים בפלפל אנגלי, עלי ליים, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מוסיפים את פלפל הצ'יפוטלה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים. מוציאים את עצמות העוף.

4 מכינים את הקניידלך: מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח.

5 מערבבים את כל מרכיבי הקניידלך פרט לשמן בקערה. מערבבים לתוכה את השמן ומניחים במקרר לחצי שעה.

6 יוצרים כדורים קטנים (הם מתנפחים בבישול) ומבשלים כעשר דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח