אוכל
צילום׃ יעל אילן

סופגניות בצל

סופגניות בצל ביתיות במילוי גבינה. פינוק מעולה ומפתיע לחנוכה

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 17/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.4 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ושלושת רבעי כוסות חלב

50 גרם שמרים טריים

חצי כוס סוכר

1 קילוגרם קמח

2 ביצים גדולות

1 כפית פרג שלם

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית טימין יבש

35 גרם בצל יבש

חצי כפית שום כתוש

2 כפות ויסקי/ברנדי

100 גרם חמאה חתוכה ל 8 קוביות בטמפרטורת החדר

15 גרם מלח

2 ליטר שמן קנולה לטיגון

לציפוי

500 גרם גבינת שמנת 30%

מעט בצל יבש לקישוט

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים, תבלינים יבשים, בצל יבש, שום והאלכוהול.

2 מערבבים במהירות נמוכה כ- 5 דקות, ומכניסים את החמאה/מרגרינה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה.

3 כאשר נוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק.

4 אין צורך בהתפחת הבצק. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.

5 מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן. במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. שמים לב שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגנייה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.

6 את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.

להכנת הציפוי :

7 מעבירים את הגבינה לשק זילוף.

8 מחוררים את הסופגנייה, וממלאים בנדיבות, מפזרים בצל יבש לקישוט על ציפוי הגבינה.