חציל צלוי עם גבינת עיזים
כשרוצים ללכת על בטוח עם מנה מזינה וטעימה שקל וזריז להכין, מכינים סלט חצילים: חורכים חציל גדול, מוסיפים עגבניות צלויות, גבינת עיזים ותיבול, ומקבלים מנה שתמיד תהיה הראשונה להתחסל. הכי פשוט והכי טעים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חציל בלאדי, או חציל רחב
10 עגבניות שרי
4 כפות שמן זית
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
רבע כוס עלי בזיליקום/אורגנו
כפית מלח
כפית פלפל שחור
100 גרם גבינת עיזים, מפוררת
אופן ההכנה:
1 צולים את החציל על אש גלויה או על פלנצ'ה עד שהוא רך לגמרי וחרוך.
2 מקלפים את החציל בזהירות ושומרים כמה חתיכות קליפה חרוכה (להוספת טעם).
3 מחממים תנור ל-160 מעלות.
4 חוצים את עגבניות השרי, מערבבים עם כף שמן זית ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור 25 דקות.
5 מניחים את החציל על צלחת רחבה ומשטחים אותו מעט. מפזרים עליו את העגבניות הצלויות, הבצל הירוק והאורגנו ומתבלים במלח ופלפל.
6 מזלפים מעל את שמן הזית הנותר ומפוררים את גבינת העיזים.
המתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב -בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב ביום או תחליפים.